Betalen met Bitcoin, hoe werkt dat?

Door , dinsdag 4 augustus 2015 om 17:00 - Doe-het-zelf | Tutorials

bitcoin

Wij accepteren Bitcoin als betaalmiddel. Bitcoin is volledig digitaal geld. Omdat het een relatief nieuw betaalmiddel is weet nog niet iedereen wat het precies inhoudt en hoe je ermee kan betalen. Zeker voor internationale betalingen is dit erg interessant omdat er geen kosten aan de betaling zijn verbonden.

Betalen met Bitcoin

Betalen met Bitcoin werkt vergelijkbaar met internetbankieren. Als je begint met Bitcoin krijg je een bitcoinrekening, dit is een online rekening voor je bitcoins. Met deze online rekening kan je geld overmaken naar iemand anders met een bitcoinrekening. Hiervoor heb je het Bitcoinadres (een soort rekeningnummer) nodig van de ontvanger.

Sommige bitcoinrekeningen bieden ook de mogelijkheid om bitcoins te versturen naar een e-mailadres. Dan krijgt de ontvanger een mail met het bedrag in bitcoin en de mogelijkheid om deze direct op een bitcoinrekening te storten.

Wat zijn de voordelen van Bitcoin?

1) Directe transacties

De transacties van Bitcoin worden niet vertraagd door een bank, waar betalingen tussen banken enkele dagen kunnen duren is een Bitcoin betaling direct geregeld. Dit geldt ook voor internationale betalingen.

2) Geen wisselkoers bij internationale betalingen

Bitcoin is een internationaal betaalmiddel. Je betaalt dus geen wisselkoers bij internationale betalingen. Als je iets wil bestellen vanuit een buitenlandse webshop is dit met Bitcoin dus zo geregeld.

3) Gratis een rekening openen

Bij een bank betaal je tegenwoordig vaak geld voor een bankrekening. Een bitcoinrekening is volledig gratis.

Klinkt goed, wat zijn de nadelen?

Digitaal geld, zoals Bitcoin, brengt ook risico’s met zich mee. Het belangrijkste risico is de waarde schommeling. De waarde van Bitcoin wordt bepaald door vraag en aanbod, omdat Bitcoin een relatief nieuw betaalmiddel kan de waarde van je bitcoins schommelen.

De schommeling betekent trouwens ook dat je bitcoins opeens veel meer waard kunnen zijn.

Ik wil het proberen! Hoe begin ik?

Om te beginnen met Bitcoin heb je een bitcoinrekening nodig, er zijn verschillende aanbieders van bitcoinrekeningen, elk met verschillende voor- en/of nadelen.

Ben je wat technischer? Dan kan je ook een eigen wallet (portemonee) openen die je op je PC of smartphone installeer. Een veelgebruikte wallet is Bitcoin-Qt.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*