Horen lege cartridges of toners bij chemisch afval?

Door , vrijdag 22 december 2017 om 17:56 - Algemeen

Chemisch afval is gevaarlijk afval dat schadelijk kan zijn voor mens en milieu, maar hoor je toners en cartridges bij chemisch afval te doen en zo ja, waarom?

Toners en cartridges horen ook als ze leeg zijn bij het chemisch afval, omdat er meestal resten tonerpoeder of inkt in de toner of cartridge achter blijven. Tonerstof kan schadelijk zijn voor je gezondheid. Als je te veel tonerstof inademt kan dit zorgen voor problemen in je luchtwegen. Ook kan je last krijgen van een geïrriteerde huid of van contacteczeem als je in contact komt met te veel tonerstof. Cartridges horen bij het chemisch afval omdat de inkt (licht) ontvlambaar kan zijn en daarom gevaarlijk is.

Er zijn echter nog andere manieren om van je lege toners en/of cartridges af te komen. Je kunt bijvoorbeeld lege toners en cartridges terug naar de fabrikant sturen, fabrikanten zoals HP, Canon, Epson en Brother nemen lege cartridges en toners terug om te recyclen. Door ze terug te sturen naar de fabrikant waar je toners of cartridges vandaan komen, kan je meewerken aan een beter milieu. De fabrikanten vullen de lege toners en cartridges bij met nieuwe inkt of nieuw tonerpoeder. Indien dit niet meer mogelijk is worden de lege cartridges en toners gebruikt voor nieuwe onderdelen of voor het opwekken van energie.

Ook kun je lege cartridges (of mobiele telefoons) inleveren bij bepaalde bedrijven die daarmee een goed doel steunen. Soms krijgt u daar ook een vergoeding voor terug.

Meer informatie over de recycle programma’s van de fabrikanten die in dit artikel zijn besproken kunt u hier vinden:

HP

Brother

Canon

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*