HP DeskJet inktcartridge vervangen doe je zo

Door , zondag 6 december 2015 om 15:00 - Tutorials

Hoe vervang je een lege cartridge in de HP DeskJet all-in-one printer? Vind hier een geïllustreerde handleiding die het je stap voor stap uitlegt!

HP DeskJet inktcartridge vervangen

Wanneer je nieuwe inktcartridges gaat aanschaffen, zorg er dan voor dat je de juiste patronen voor je specifieke printer kiest. Cartridges zijn niet compatibel tussen de verschillende merken, maar je weet vast wel dat je niet een Canon inktcartridge in een HP printer moet stoppen. De juiste cartridge voor je printer staat vaak aangegeven op de doos of in de printerhandleiding. Printerfabrikanten raden altijd aan om originele inktcartridges te gebruiken, maar ook huismerk cartridges zijn tegenwoordig van uitstekende kwaliteit.

Wanneer je cartridge vervangen?

Inktniveau waarschuwingen en indicatoren bieden uitsluitend een schatting. Wanneer je een waarschuwing voor een laag inktniveau krijgt, zorg dan dat je alvast nieuwe inktcartridges bij de hand hebt. Je hoeft ze bij deze waarschuwing niet direct te vervangen, doe dit pas als de afdrukkwaliteit onaanvaardbaar wordt.

Vervang de cartridges van de HP DeskJet

 • Druk op de power knop om de printer aan te zetten.
 • Plaats gewoon wit papier in de invoerlade.
 • Sluit het verlengstuk van de uitvoerlade en draai deze met de klok mee om hem te verbergen in de printer.
 • Open de voorkant van de printer.
 • Open de toegang tot de inktcartridges. De houder van de cartridges verplaatst zich dan automatisch naar het midden van de printer. Wacht totdat deze houder stilstaat voordat je verder gaat.

Oude inktcartridge verwijderen

 • Druk licht op een van de oude cartridges om deze te ontgrendelen en trek de cartridge uit de sleuf naar je toe. Deze kun je opzij leggen voor recycling. De zwarte cartridge zit rechts en de kleuren cartridge links.

Nieuwe inktcartridge plaatsen

 • Haal de nieuwe cartridge(s) uit de verpakking. Pas op dat je alleen het zwarte plastic op de cartridge aanraakt.
 • Verwijder het plastic met behulp van het lipje.
 • Niet doen!: koperen elektrische strook verwijderen. De koperkleurige contactpunten of de spuitmondjes aanraken. De beschermende tape op de contacten vervangen.
 • Houd de cartridge aan de zijkanten vast met de spuitmondjes richting de printer en plaats de cartridge in de juiste sleuf. Duw de cartridge naar voren in de sleuf totdat deze vastklikt. Herhaal deze stappen om indien nodig ook de andere cartridge te installeren. De kleuren cartridge moet links en de zwarte cartridge moet rechts.
 • Sluit de voorkant van de printer weer.
 • Trek de uitvoerlade en het verlengstuk uit.
 • Volg de instructies op je computerscherm. Je gaat nu de printer uitlijnen en een pagina printen. Vaak print je printer de uitlijnpagina automatisch, wacht dus altijd even 30 seconden voordat je iets doet.

 

About Berber Fierstra

Berber is content marketing expert bij berberfierstra.nl en als SEO-Copywriter verbonden aan Inktweb.nl. Ze heeft het geluk Gran Canaria haar thuis te noemen.

6 reacties

 1. Renata Rotsaert schreef:

  Ben goed geholpen met jullie uitleg.
  Heb de inktpatronen goed kunnen inbrengen.
  Dankjewel daarvoor.

 2. Maria schreef:

  Duidelijke uitleg.
  Eerst goed gelezen.
  Prima gelukt !

 3. J. Weerman schreef:

  Ik krijg de cartridge er niet in, het lijkt of er te weinig ruimte is.

 4. Herman Den Dulk schreef:

  De printer wordt niet uitgelijnd en print niet zwart

 5. dinky schreef:

  Omdat het mij niet lukte (!) vond ik deze geweldige hulp bij invoeren cartridge voor mijn printer : duidelijk en simpel THX

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*