Welke inkjetprinter is het beste?

Door , vrijdag 10 maart 2017 om 16:09 - Algemeen

De consumentenbond doet doorlopend onderzoek naar producten en diensten. De consument kan deze beoordeling dan als leidraad gebruiken tijdens het koopproces. Zo ook voor printers. In februari is er een nieuwe testuitslag gepubliceerd. Wij van Inktweb.nl hebben daar natuurlijk ook een mening over en zullen onze favoriete inkjetprinter ook in het zonnetje zetten!

De test van de Consumentenbond

Zoals altijd test de consumentenbond printers op beste uit de test en beste koop. Hierbij wordt rekening gehouden met een aantal verschillende aspecten, namelijk;

  • Printkwaliteit
  • Inktkosten
  • Gebruiksgemak
  • Opties
  • Specs

Wat is de beste printer voor jou?

Wil je foto’s printen? Print je veel of juist weinig? Dit zijn allemaal zaken om rekening mee te houden bij de aankoop van een printer. Zo is inkjetprinter beter voor het printen van foto’s, terwijl laserprinters weer beter zijn als je vaak print. De test van de Consumentenbond (februari) richt zich op inkjetprinters.

De beste inkjetprinters

Beste inkjetprinter onder de 75,- euro

Tot 75,- euro is een categorie printers waar veel huishoudens voor kiezen. Voor dit bedrag kun je over het algemeen al scannen, kopiëren en printen. De Canon Pixma MG3650 komt hierbij als beste uit de test. Hoewel de kwaliteit niet het allerbest is (de Epson xp-530 is net iets beter) print deze inkjetprinter uitstekend en is hij zowel in aanschaf al verbruik een stuk goedkoper. Het nadeel van deze printer is echter wel dat er één kleurencartridge waar alle kleuren inzitten. Als één van de kleuren dan op is moet de hele cartridge vervangen worden en gooi je inkt weg. Dat is zonde!

Canon MG5750 (de favoriet van Inktweb.nl in dit segment)

In dit segment hebben wij onze eigen absolute favoriet, namelijk de Canon MG5750 printer. Deze printer is  dan ook SUPER DEAL op Inktweb.nl en nu slechts 55,- euro. Bovendien krijg je hier een set compatible CLI-571 cartridges (5 stuks ter waarde van € 37,50,-) bij. Eigenlijk betaal je voor de printer dus maar 17,50 euro!

Beste inkjetprinter onder 150,- euro

In het segment tot 150,- euro is de Epson XP-630 het allerbeste volgens de Consumentenbond. Deze printer heeft de beste kwaliteit, is het goedkoopst (zowel in aanschaf als gebruik), heeft voldoende functies en beschikt over een touchscreen.

Beste inkjetprinter boven 150,- euro

In deze klasse is de EPSON XP-830 de beste keuze. Deze inkjetprinter is verreweg het goedkoopst, print het beste, beschikt over alle belangrijke functies (zoals automatische dubbelzijdige doorvoer en is in gebruik het op één na voordeligst.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*

1 reactie

  1. Annelies schreef:

    Heel raar dat de EPSONM XP-630 het goedkoopst uit de bus komt want ik betaal me jaarlijks scheel aan cartridges. Wat mij betreft een kat in de zak, ik overweeg noodgedwongen toch een nieuwe printer. Ik mis mijn oude HP printer die ik dik 15 jaar lang heb gehad en waarmee ik maanden vooruit kon met mijn cartridges en waarvan de printkwaliteit ook vele malen hoger lag.