10 kinderactiviteiten tijdens de extra vakantie week

Door , woensdag 15 december 2021 om 17:28 - Algemeen

Basisscholen en het speciaal onderwijs sluiten een week eerder om het aantal corona besmettingen terug te dringen. Ook de buitenschoolse opvang (BSO) gaat eerder dicht. Kinderen hoeven tijdens deze week geen online les te volgen.

De feestdagen komen weer om de hoek kijken, dit wordt natuurlijk over het hele landen met vrienden en familie gevierd. De overheid heeft hier rekening mee gehouden vandaar dat basisschoolleerlingen een week eerder sloten om te voorkomen dat zij daarvoor corona oplopen.

Nu zitten je weer met je kind(eren) thuis.. geen schoolwerk om te doen, lange vakantie voor de boeg en een hele hoop vrije tijd. Om te zorgen dat uw kinderen actief blijven in deze tijd heeft inktweb hiervoor 10 leuke kinderactiviteiten om voor hen (of samen) uit te voeren. 

  1. Willen de kids graag kleuren? print dan kleurplaatjes uit voor de kinderen om lekker creatief bezig te zijn!
  1. Is het niet meer mogelijk om opa & oma te bezoeken? vraag je kinderen om een leuke brief te schrijven, en print een foto om mee te sturen!
  1. Maak foto’s van de mooie tekeningen en knutselwerkjes van je kind en ga er samen een fotoboekje van maken. Leuk als herinnering voor later en je hebt gelijk die berg papier opgeruimd!
  1. Gooi al je fantasie eruit! Schilderen is een leuke oplossing voor een vermakelijke tijd.
  1. Print recepten uit, zodat jij gezellig met je kinderen kan gaan bakken!
  1. Met stoepkrijt zijn de kinderen lekker lang bezig en kan van alles gemaakt worden.
  1. Met een springtouw of springelastiek heb je weinig ruimte nodig en blijven de kinderen lekker in beweging
  1. Kies ervoor om gezellig te kamperen binnen- of buitenshuis. Bijvoorbeeld in de achtertuin! Zorg wel dat je verlichting mee hebt!
  1. Kerst decoratie knutselen zoals een kerstbal of een mooie kerstster wat je kunt ophangen in een kerstboom of in het raamkozijn. Het enige wat je nodig hebt, is gekleurd papier, lijm/plakband en stiften en/of verf.  
  1. Versier je kerstboom, doe dit bijvoorbeeld met zelf geknutselde kerstballen, maar ook met kerstverlichting!

Tot slot

In deze blog hebben wij jou 10 leuke ideeën gegeven om samen met jouw kind(eren) de lange vakantie leuk bezig bezig te zijn. Inktweb helpt jou met het uitvoeren van deze vermakelijke ideeën zodat je beschikt over alles wat je nodig hebt! Bekijk onze assortiment voor meer toevoegingen.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*