7 voorbeelden van coole 3D-geprinte objecten

Door , dinsdag 20 september 2022 om 14:29 - 3D Printen

3D printers zijn op komst en we hebben het er wel vaker over op het blog. “De mogelijkheden zijn eindeloos” wordt wel eens gezegd. Maar wat wordt er allemaal al gemaakt? Ik heb mijn favoriete 3D-geprinte items verzameld in deze lijst.

1. Cyvasse, Game Of Thrones

Hier op kantoor zijn we er unaniem mee eens dat deze genoemd moet worden. Je hebt misschien vast wel eens gehoord van de serie Game of Thrones, de TV-serie van HBO gebaseerd op de boeken van George R. R. Martin. Dit is het bordspel Cyvasse. Een soort schaakspel dat gespeeld wordt in de boeken. En fan heeft dit nagemaakt zoals hij/zij denkt dat het eruit moet zien (inclusief spelregels). Een 3D printer is dus erg interessant voor kunstenaars, er zijn oneindig veel mogelijkheden.

Game of Thrones bordspel

Bron: http://www.thingiverse.com/thing:92172

2. Stijlvolle pennenhouder

Als je je kantoorbureau maar saai vindt, kun je deze penhouder uitprinten — een mooie creatie!

Thingiverse Pen Houder

Bron: http://www.thingiverse.com/thing:73489

3. Educatieve print van een motorblok

Uiteraard zijn 3D printers niet alleen handig voor hebbedingetjes en fan-art, maar ook voor educatieve doelstellingen. Bijvoorbeeld het 3D-printen van een miniatuur motorblok of versnellingsbak. Hoe zit dat in elkaar en hoe werkt het? Dit is niet gemakkelijk uit te leggen maar door het maken van 3D modellen wordt dit vereenvoudigd.

Versnellingen 3D geprint
Mini V8 Motor 3D geprint


Bron: http://www.thingiverse.com/thing:23030 & http://www.thingiverse.com/thing:22656

4. Telefoonhoesjes

Als je je telefoon wilt beschermen maar niet een saai, lelijk of standaard hoesje eromheen wilt doen, dan maak je er toch gewoon zelf een? Met een 3D-printer kan dit! Zoals bijvoorbeeld deze iPhone 4/4S cover met werkende tandwielen.

Iphone case 3D printed

Bron: http://www.thingiverse.com/thing:40190

5. Armbanden, ringen en kettingen

Sieraden kunnen ook geprint worden! Misschien (nog) niets ’s wereldse mooiste, maar wel uniek. Zoals deze armband van gekleurd plastic.

Armbanden 3D geprint

Bron: http://www.thingiverse.com/thing:24158

6. Pen kruisboog

Een leuke gimmick. Een kruisboog die een pen of potlood kan schieten. Heeft deze kruisboog andere functies? Eeh… nee, dat niet. Maar hij is wel leuk.

Pen Kruisboog

Bron: http://www.thingiverse.com/thing:95240

7. Geprint bestuurbaar vliegtuig

Altijd al een vliegtuig willen hebben of zelf willen bouwen? Er zijn op Thingiverse verschillende ontwerpen te vinden van helikopters, vliegtuigen of bestuurbare auto’s. En als een onderdeel kapot gaat, kun je deze gewoon weer uitprinten. Handig toch?

geprint vliegtuig

Bron: http://www.thingiverse.com/thing:86982

Meer ontdekken?

Je kunt een 3D-printer gebruiken voor het printen van een pennenhouder of een telefoonhoesje, maar er worden ook echt indrukwekkende things gemaakt dankzij 3D printen. Neem ook eens een kijkje op de website van Ground3D voor wat indrukwekkendere ontwerpen, van kunst tot food. Of de website van Thingiverse, de grootste verzameling van 3D objecten.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*