Air Ink: milieuvriendelijke inkt

Door , vrijdag 17 februari 2017 om 17:29 - Algemeen

Dit bericht zal misschien komen als een verrassing, maar inkt is nog nooit zo milieuvriendelijk geweest als die van Air Ink. Benieuwd wat de inkt van deze startup zo milieuvriendelijk maakt? Lees dan snel verder! Het project zal namelijk doorgaan. De startup heeft al ruim een jaar getest en inmiddels ook al voldoende funding vergaard op kickstarter.

Uitlaatgassen

Het unieke aan de inkt van Air Ink is dat deze gemaakt wordt van zwarte koolstof roet in uitlaatgassen. De bedenkers hebben een namelijk een methode ontwikkelt om deze roet in uitlaatgassen weg te filteren. Hoe werkt dat? Er wordt een filter op de uitlaat gezet en deze zuigt de roet op. Deze roet kunnen ze bij Air Ink omtoveren tot fantastische inkt met nieuwe eigenschappen.

Betere luchtkwaliteit door milieuvriendelijke inkt

De roet in uitlaatgassen kan enorm schadelijk zijn voor de gezondheid van de mens en kan zowel astma als andere longziekten veroorzaken. Helemaal in grote steden met fabrieken en veel auto’s is de kans om deze schadelijke deeltjes in te ademen erg groot. Dankzij de filter van Air Ink wordt er rond de 90% minder roetdeeltjes uitgestoten.

Helaas betekent dit niet dat er geen schadelijke gassen meer in de lucht terecht komen. Deze gassen worden namelijk niet opgenomen door de filter. Het is daarom ook niet de oplossing om klimaatverandering tegen te gaan. Wel is het al een hele vooruitgang om milieuvriendelijker te leven. Nieuwe auto’s beschikken overigens vaak al over een vergelijkbare filter. De filter werkt vooral erg goed op oude auto’s, maar ook op andere uitlaatgas producerende voertuigen en zelfs fabrieken.

Inkt productie

Het omzetten van roet naar inkt gebeurt op zo’n manier dat dit niet nog meer het milieu vervuilt. Dit is echt een speerpunt geweest tijdens het onderzoek. Het is namelijk niet de bedoeling om zelf negatief bij te dragen aan de achteruitgang van het milieu. De specifieke hoeveelheid inkt die gemaakt kan worden verschilt natuurlijk per uitlaat.

Het maken van de milieuvriendelijke inkt gaat alsvolgd:

  1. De roetdeeltjes worden opgevangen met de filter
  2. De zware metalen en overige stoffen worden verwijderd
  3. Met het overgebleven zwarte carbon pigment wordt de inkt gemaakt.

Het gebruik

De startup heeft al met diverse artiesten gewerkt en die vinden het een fantastisch product. De inkt heeft namelijk hele andere eigenschappen. Hierdoor kunnen ze er prachtige dingen mee maken.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*

1 reactie

  1. Rickr schreef:

    is deze inkt al ergens te verkrijgen. En wat zullen de kosten zijn van deze inkt. Mij spreekt milieu vriendelijke inkt namelijk heel erg aan omdat ik weet hoe schadelijk de normale inkt is.