Ander typenummer op je huismerk cartridge? Dit is waarom!

Door , woensdag 9 juni 2021 om 12:12 - Algemeen

Wanneer je huismerk inkt besteld om zo op de kosten te besparen, komt het wel eens voor dat het typenummer dat op de doos van de cartridge of toner staat anders is dan wat je hebt besteld. Denk bijvoorbeeld aan “RC-00006”, in plaats van ”BCI-6” bij Canon cartridges, of “H-88” in plaats van “HP 88” bij HP inktpatronen. In dit artikel leggen we je uit waarom wij dit bij onze eigen huismerk inktpatronen doen, en hoe je kan herkennen of je nu wel de juiste cartridges hebt ontvangen.


Kan ik deze cartridges gebruiken in mijn printer?

Het korte antwoord is: ja.

Zolang het nummertje overeenkomt met het type cartridges dat jouw printer nodig heeft, zullen de cartridges gewoon in je printer werken.

Een voorbeeld: jouw Canon printer heeft PG-540 en CL-541 cartridges nodig om mooie afdrukken te kunnen maken. Je besteld huismerk cartridges via Inktweb.nl om op de kosten te besparen. Eenmaal ontvangen zie je op het doosje staan “P-540” en “C-541”. Dit is dan wel een andere benaming, echter herken je dat het wel de juiste cartridges zijn. Je ziet dat het nummertje overeen met de cartridges die je besteld hebt en ze worden herkend in printer. Je hebt dus de juiste cartridges ontvangen en kunt met een gerust hart printen.

Patenten

Maar waarom hanteren huismerk cartridges en toners niet dezelfde namen als het origineel?

Dit heeft alles te maken met patenten en merkrechten van de printerreuzen. Alle printermerken zijn zo veel mogelijk bezig met het dwarsbomen van huismerk/compatible cartridges. Hierbij komt het natuurlijk kijken dat de cartridges van top tot teen gedekt zijn in patenten, trademarks en speciale chips om het zo moeilijk mogelijk te maken voor andere fabrikanten om de cartridges na te bootsen. Om deze patenten en merkrechten te respecteren, krijgen sommige modellen van cartridges een andere benaming, welke tóch nog een beetje lijkt op het origineel.

Dit is ook de reden dat je vaak geen merknaam of logo van de printerfabrikant op de verpakking van de cartridges ziet. Als wij dit wel zouden doen, zitten wij binnen een maand tot onze nek in rechtszaken.

Waarom? Omdat dit natuurlijk geld uit de zak van fabrikanten haalt. Bij Inktweb.nl geloven wij erin dat iedereen recht heeft op betaalbare inkt en geweldige printresultaten. Vandaar dat wij jaren terug ons eigen huismerk hebben geïntroduceerd: FLWR. Met FLWR inktpatronen print je vaak meer pagina’s, voor minder geld ten opzichte van het origineel! Een win-win situatie voor jou als klant dus! Bekijk de vergelijking hieronder en begin vandaag nog met besparen.

Bespaar geld met FLWR huismerk cartridges
Bespaar geld met FLWR huismerk cartridges

About Youp

Youp is via zijn marketing & communicatie opleiding bij Inktweb.nl terecht gekomen als stagiair, en werkt hedendaags full-time als content manager, grafisch designer en marketeer.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*