Waar moet je op letten bij het kiezen van een printer?

Door , donderdag 13 april 2023 om 9:57 - Algemeen

Heb jij moeite met een printer soort kiezen? Dat gebeurt best snel! Het kopen van een nieuwe printer kan soms best een uitdaging zijn, omdat je naar bepaalde specificaties opzoek bent en een aantal eisen wil voldoen. Daarom hebben wij 4 belangrijke punten waar je op moet letten bij het aanschaffen van een nieuwe printer!

Welke punten moet je op letten?

  • Het soort printer dat je zoekt
  • De inkt die hij gebruikt
  • Het formaat van de printer
  • Hoe zuinig hij is

Het soort printer dat je zoekt

Het soort printer dat je zoekt is belangrijk om te bepalen, omdat je anders geld uitgeeft aan functies die je niet zal gaan gebruiken. Het is namelijk zo dat een All-in-One printer een stuk meer kost dan een printer die alleen kan printen. Daarin tegen kan je als je wel gebruik maakt van: faxen, printen, kopiëren en scannen kan je beter wel een All-in-One printer kopen, omdat dit ruimte scheelt en je niet alles apart hoeft te kopen.

De inkt die hij gebruikt

Zoals de meeste mensen wel weten maken printers gebruik van verschillende soorten inkt en dat kunnen: cartridges, toners of inktflesjes zijn. Er zijn naast dit nog meer soorten inkt, maar deze worden over het algemeen het meeste gebruikt. Het voordeel van een toner is dat deze op een langer termijn gebruikt kan worden en dat is dus handig als je veel aan het printen bent. Alleen je betaald wel meer voor een toner als dat je voor een cartridge doet.

Het gebruiken van een cartridge is vaak een stuk goedkoper, maar het nadeel is dat deze sneller aan vervanging toe zijn. Daarom kan je beter gebruik maken van een Inkjetprinter als weinig print. En het gebruiken van inktflesjes is bijna hetzelfde als cartridges, maar het kost een stuk minder. De rede daarvan is dat je geen cartridge met een chip hoeft te kopen, maar je kan je printer zelf vullen (dit betekent wel dat je in het begin iets meer voor de printer zelf betaald).

printer soort kiezen

Het formaat van de printer

Het hebben van een kleinere printer in het huishouden is fijn, maar wanneer je veel moet printen, kan een grotere printer makkelijker zijn. Een groter formaat betekent dat je meer papier kunt opslaan en dat je minder vaak de printer hoeft bij te vullen. Dit kan ideaal zijn voor iemand met een drukke agenda of met weinig tijd om bij te vullen. In drukke kantoren is een grotere printer mogelijk nog beter geschikt, omdat je er meer papier in op kunt slaan en je hierdoor productiviteit kan verhogen om sneller taken af te ronden.

Hoe zuinig hij is

Uitgerust met een laag energieverbruik en afzonderlijk te vervangen kleurencartridges, is zuinigheid bij printers van deze tijd een vereiste om de kosten te verlagen. Met de juiste printer kan je de inktkosten eenvoudig terugverdienen. Je afdrukkosten per pagina worden sterk beïnvloed door het gebruikte type printer, het energieverbruik en het aantal vellen dat je kunt printen. Energiezuinige printers zijn bedoeld om geld te besparen.

Zo zie je dus dat de eisen van een printer wel ingewikkeld kunnen zijn, maar als je weet wat je nodig hebt kan je makkelijk een printer soort kiezen! En voor extra vragen kan je natuurlijk altijd even een berichtje sturen of contact opnemen met onze klantenservice.

About Joël | Inktweb.nl

Hallo, mijn naam is Joël en ik ben bij Inktweb.nl terecht gekomen via mijn Marketing & communicatie opleiding op het Horizon College in Alkmaar.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*