Een cartridge resetten, want een een nieuwe kopen is niet nodig!

Door , dinsdag 20 september 2022 om 12:08 - Algemeen

Wat doe jij als je printer de meldt dat de inkt in een cartridge op is? Een groot deel van de mensen gaat dan direct naar de winkel om een nieuwe cartridge te kopen of heeft nog een cartridge liggen en vervangt de oude meteen. Dat is zonde, want er zit bijna altijd nog inkt in en je kunt ook nog gewoon een tijdje printen!

Is het je weleens opgevallen dat een “lege” cartridge nog aardig lang meegaat? Dat kan kloppen. Tegenwoordig heeft bijna iedere cartridge een chip en deze geeft aan de printer en computer door hoeveel inkt er nog in de cartridge zit. Toch lijkt deze chip niet altijd even nauwkeurig te zijn. Hoe kan dit?

Hoe werkt het?

De chips die in je cartridge zitten zijn niet zo geavanceerd dat ze de exacte hoeveelheid inkt weergeven. Het is slechts een indicatie van de resterende hoeveelheid. Deze indicatie is een schatting op basis van het aantal bladzijden die tot dat moment geprint zijn. Wanneer je dus een aantal pagina’s hebt geprint die voor slechts een deel gevuld zijn kan er nog aardig wat inkt over zijn.

Voorbeeld:Cartridge resetten en geld besparen op uw print kosten

Een cartridge kan 300 pagina’s printen. Als je dan 150 pagina’s geprint hebt geeft de printer aan de computer door dat de cartridge half leeg is. Wanneer er tussen deze 150 pagina’s veel prints zitten die een paar regels hebben of half gevuld zijn kan er nog veel meer inkt in de cartridge zitten dan aangegeven wordt.

Heb je nu veel inkt verspilt?

De hoeveelheid verspilde inkt hangt is moeilijk te bepalen. Het hangt er vanaf of je de cartridge altijd meteen vervangt als de computer aangeeft dat de inkt op is en hoe vol de bladzijden zijn die je geprint hebt. Er zijn veel mensen die de cartridge meteen na de eerste melding vervangen. Dit terwijl het gewoon nog mogelijk is om te printen. Dat is zonde. De meeste printers kun je gewoon blijven gebruiken tot op een gegeven moment de kwaliteit van afdrukken achteruit gaat. Sommige printers stoppen echter wel direct na de eerste melding.

Het resetten van een cartridge

Stopt jouw printer meteen na de eerste melding en was de laatste afdruk van goede kwaliteit? Dan is de kans groot dat er nog inkt in de cartridge zit. Het is in veel gevallen mogelijk deze inkt alsnog te benutten. Sommige, met name Epson cartridges, beschikken over de mogelijkheid om de chip te resetten. Na de reset zal de printer weer aangeven dat er wel inkt in de cartridge zit. Soms is het mogelijk om de chip met een paperclip te resetten. In andere gevallen zul je een resetter nodig hebben. De resetter plaats je over de chip en dan wordt deze gereset.

Verspil dus geen inkt door direct de cartridge te vervangen en laat deze printen tot de kwaliteit achteruit gaat en het noodzakelijk is om hem te vervangen. En anders kan je beter een cartridge resetten en als dat niet werkt kan je een nieuwe kopen en dat kan je natuurlijk doen bij Inktweb.nl.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*

3 reacties

  1. Rick schreef:

    is een cartridge van de Epson WF 100 .ook te resetten?zo ja? hoe dan?

  2. Rob van Leeuwen schreef:

    Leuk bericht maar wat heb je hier aan.
    Jullie schrijven soms kun je resetten met een paperclip. Maar hoe dat vertellen jullie niet.
    Dus heb je niets aan dit bericht