Cloud printing? Hoe moet ik dat doen?

Door , maandag 15 mei 2023 om 14:36 - Algemeen

Cloudprinting bestaat nu al een tijdje, maar het is niet altijd even makkelijk. Dit betekent niet dat er geen oplossingen zijn en daar gaan we het dan ook over hebben! Er bestaan namelijk meerder programma’s voor “Cloudprinting”, maar wij gaan het meer hebben over het algemeen.

Waar gaan we het over hebben?

  • Wat is Cloud printing?
  • Veiligheid van Cloudprinting.
  • Waarom moet ik Cloudprinting gebruiken?
  • De Cloudprinting services.
  • Overstappen op Cloudprinting.

Wat is Cloud printing?

Om te beginnen zal je denken: Wat betekent printen met de Cloud? Dit is een makkelijke vraag om te beantwoorden, omdat de naam al beschrijft wat het is. Je bent namelijk vanuit de Cloud aan het printen. Cloudprinting is dus een technologie waarmee het mogelijk is om vanaf elke locatie en elk apparaat documenten en afbeeldingen af te drukken zonder dat je een directe verbinding nodig hebt. In plaats daarvan worden de afdrukopdrachten via internet verzonden naar een cloudprintservice die de opdrachten vervolgens naar de gewilde printer stuurt.

Gebruikelijk soort logo voor Cloud printing

Veiligheid van Cloudprinting

De veiligheid van Cloudprinting wordt door veel mensen in twijfel genomen, wij kunnen deze twijfel bij jou wegnemen. De Cloudprinter is veiliger dan een traditionele printer omdat de Cloudprinter zorgt voor automatische beveiligings- en systeemupdates. Op deze manier ben jij altijd beschermd tegen criminaliteit op het internet. Vaak wordt een Cloudprinter gebruikt met een persoonlijke toegangscode of tag, daardoor zullen de printopdrachten alleen worden doorgevoerd wanneer de juiste persoon hier ook om vraagt.

Waarom moet ik Cloudprinting gebruiken?

Printen met de Cloud is uiterst handig, omdat het de productiviteit versnelt. Een voorbeeld hiervan is dat je onderweg naar huis al kunt printen, in plaats van dit pas thuis te kunnen doen. Op die manier hoef je niet te wachten tot je thuiskomt en kun je je taken eerder afronden.

Bovendien draagt printen via de Cloud ook bij aan een duurzame werkomgeving. Door het delen van printers op kantoor kan het aantal printers worden verminderd, wat resulteert in minder afval en lagere energiekosten. Het printen met de Cloud biedt daarnaast meer flexibiliteit bij het afdrukken en delen van documenten, wat zorgt voor een efficiënte werkdag.

De Cloud printing services

Er zijn verschillende diensten voor cloudprinters, maar welke bedrijven bieden de beste service? Het beantwoorden van deze vraag is niet eenvoudig, omdat betrouwbaarheid ook een belangrijke factor is. Een bedrijf dat bekend staat om zijn betrouwbare diensten is Printix, dat zich richt op het leveren van een veilige en hoogwaardige cloudprintoplossing.

Printix is gericht op het vereenvoudigen van printbeheer met behulp van cloudtechnologie. Ze bieden een uitgebreid platform dat bedrijven in staat stelt om hun printomgeving efficiënt te beheren, met functies zoals geavanceerde beveiliging, gebruikersautorisatie en centraal beheer.

Verdere aanbieders zijn: Microsoft Cloudprinter (Azure), Konica Minolta Cloudprinter, Brother cloudprinting en Canon cloudprinting.

Overstappen op Cloudprinting

Vanuit een persoonlijke omgeving overstappen op een Cloudprinter is natuurlijk vrij eenvoudig. Wanneer een gehele organisatie moet overstappen, moet er eerst in beeld worden gebracht op welke manier dit zal moeten gebeuren. Het is van belang dat een organisatie gezamenlijk overstapt om verwarring te voorkomen met bijvoorbeeld thuiswerkers. Het is altijd mogelijk om eerst te kijken hoe cloudprinting bevalt bij 1 afdeling, wanneer dat positief uitvalt zou het gehele bedrijf kunnen beginnen met cloudprinting.

Cartridges nodig?

Voor een Cloudprinter is het ook erg handig om genoeg inkt te hebben en die kan je gelukkig bij ons kopen! Wij bieden hierbij: de laagste prijs, hoogste kwaliteit en de snelste levering voor jouw inkt. Op deze manier ben je altijd voorzien van genoeg inkt en kan je dus zonder problemen op afstand printen!

About Joël | Inktweb.nl

Hallo, mijn naam is Joël en ik ben bij Inktweb.nl terecht gekomen via mijn Marketing & communicatie opleiding op het Horizon College in Alkmaar.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*