Duracell Industrial verandert naam naar Procell

Door , maandag 20 juli 2020 om 10:14 - Algemeen | Industrie Nieuws

Duracell Industrial heet vanaf nu weer Duracell Procell.

Industrial wordt Procell

Nieuwe naam, nieuw uiterlijk maar dezelfde vertrouwde Duracell kwaliteit!

We krijgen de laatste tijd veel vragen over de nieuwe naam en het nieuwe uiterlijk van de voorheen vertrouwde Duracell Industrial batterijen. Duracell, een van oorsprong Amerikaans premium merk dat batterijen fabriceert voor professionele gebruikers heeft besloten deze naams- en uiterlijke verandering wederom door te voeren. Jaren geleden heette de serie namelijk al Duracell Procell, toen er besloten werd de hele serie te vernoemen naar Duracell Industrial (of Industrial by Duracell, anno 2014). Deze wijziging is dus nu weer teruggedraaid, maar heeft de Procell serie haar eigen merk gekregen zonder vermelding van Duracell op de verpakking.

Hoewel er geen “Duracell” op de verpakking en de batterijen zelf wordt vermeldt, kan je er zeker van zijn dat de Procell batterijen dezelfde kwaliteit baren van een Duracell Industrial batterij. De twee merken zijn namelijk allebei eigendom van investeringsmaatschappij ‘Berkshire Hathaway’.

Tijdlijn:

  • 2014 — Het Procell assortiment werd vervangen door het Industrial assortiment. Deze kenmerkte zich voornamelijk door de opvallende geel/oranje kleur van de verpakking en de bedrukking op de batterijen zelf. Het is duidelijk dat deze batterijen de professionele grootgebruiker wilde aanspreken.
  • 2019 — De Industrial serie krijgt een nieuwe uitstraling en naam, de kleur van de verpakking en de batterijen worden wat moderner, donkergrijs van kleur en de merknaam Procell is er duidelijk en herkenbaar opgezet. Met deze update beweert Duracell ook een verbetering in kwaliteit en levensduur in vergelijking tot de oude Industrial batterijen. Deze oude serie zal in de loop van de maanden langzaam worden uitgefaseerd.

Doelgroep/Gebruik:

Als we Duracell mogen geloven is het haar missie om professionele apparaten te voorzien van perfecte batterijen om zo de langste levensduur te verwezenlijken, om zo de kosten van de aanschaf van nieuwe batterijen te verlagen. De Procell (voorheen dus Industrial) batterijen komen het beste tot hun recht in apparatuur waarvan je echt wilt dat het werkt; denk aan rookmelders, onmisbare afstandsbedieningen of zaklampen.

Procell Intense

Naast de normale Procell batterijen heeft Duracell ook een aparte lijn batterijen gecreëerd, genaamd Procell Intense. Deze batterijen zijn speciaal gemaakt om een lange levensduur te garanderen in professionele apparaten met een hoog stroomgebruik, zoals kluizen en beveiligingscamera’s.

Het Procell assortiment

Duracell heeft de Procell range uitgebracht voor de meest gangbare batterijen:

  • AAA
  • AA
  • C-size
  • D-size
  • 9V
  • 3LR12

About Youp

Youp is via zijn marketing & communicatie opleiding bij Inktweb.nl terecht gekomen als stagiair, en werkt hedendaags full-time als content manager, grafisch designer en marketeer.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*