Epson printer herkent cartridge niet. De oplossing!

Door , dinsdag 14 juli 2020 om 14:04 - Doe-het-zelf | Tutorials

Ontdek hier het stappenplan om te doorlopen wanneer je Epson printer de inktcartridge niet herkent. Alle printers kunnen vroeger of later de foutmelding ‘printer herkent cartridge niet’ aangeven. Als een van deze errors opspringt dan kan dit behoorlijk frustrerend zijn omdat dit in principe aangeeft dat je printer niet werkt. Met andere woorden: je kunt niets afdrukken totdat de fout verholpen is.

Geeft jouw Epson momenteel ‘printer herkent cartridge niet’ aan? Geen paniek. De oplossing kan vaak zo simpel als het even aan- en uitzetten van je printer zijn. Als dat niet werkt en het probleem blijft bestaan, volg dan onderstaand stappenplan.

Printer herkent cartridge niet: Stappenplan

Voordat je aan dit stappenplan begint dien je eerst te kijken of je printer driver up-to-date is en/of de cartridge niet gewoonweg leeg is. Anders kan het liggen aan het feit dat de inktcartridge niet juist in de printer geklikt is, de chip vuil en/of defect is of dat de contacten in de printer beschadigd zijn. Doorloop onderstaande stappen om te bepalen wat er met jouw printer aan de hand is. Zorg ervoor dat je printer aan staat, tenzij anders vermeld.

 1. Verwijder de niet herkende cartridge. De Epson ‘printer herkent cartridge niet’ fout kan gewoon betekenen dat de cartridge er niet juist in geklikt is. Sommige cartridges, anders dan de originele, kunnen om wat kracht vragen wanneer je ze installeert. Sluit het deksel van de printer en druk op de inkt knop. Als de foutmelding verdwijnt en je printer nu ‘vul inkt aan’ zegt, dan is het probleem opgelost. Als er nog steeds de melding ‘printer herkent cartridge niet’ staat, probeer het dan nog een keer of ga verder naar de volgende stappen hieronder.
 2. Verwijder alle inktcartridges en inspecteer de cartridge chips. Als er vuil of zwarte inkt op zit, veeg dan voorzichtig met een vochtige tissue over de chips en polijst ze daarna droog. Doe daarna de cartridges terug in de printer. Als dit de oplossing is dan zal de foutmelding verdwijnen.
 3. Probeer in plaats van enig andere cartridge de originele Epson cartridges. Als de fout dan verdwijnt, dan zijn de chips van enig andere cartridge mogelijk defect en kun je deze omruilen voor nieuwe.
  Bij Inktweb.nl ben je altijd verzekerd van werkende cartridges met onze 100% tevredenheidsgarantie!
 4. Verwijder alle cartridges en controleer de chipkoppen in de printer. Epson printers maken gebruik van een reeks dunne vergulde draadcontacten waar de cartridge chips tegenaan drukken wanneer je deze erin klikt. Deze contacten kunnen beschadigd of vervuild zijn. De draden kunnen soms buigen of met inkt worden vervuild wanneer de cartridge wordt verwijderd. Als dit het geval is dan is er niet veel meer te doen dan je printer te laten repareren, of een nieuwe te kopen.
 5. Maar wanneer alle draadcontacten in de printer er goed uitzien, probeer deze dan te reinigen met een vochtig wattenstaafje totdat ze helemaal vlekkeloos zijn. Het is een goed idee om de stekker van de printer uit het stopcontact te halen wanneer je hiermee bezig bent. Wanneer alles schoon is zet je alle cartridges terug in de printer en kijkt of de error ‘printer herkent cartridge niet’ verdwenen is.

We hopen dat deze tips je geholpen hebben met jouw printerfout. Indien dit niet het geval is, laat graag een reactie achter en we zullen proberen je zo veel mogelijk verder te helpen!

Wist je dat je tientallen euro’s kan besparen met het FLWR cartridges? Deze cartridges zijn verkrijgbaar voor bijna iedere printer, en bieden het voordeel dat ze beter gevuld zijn dan originele inktcartridges! Daarmee bespaar je dus geld, en print je meer!

Bekijk het assortiment op Inktweb.nl >>

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*

15 reacties

 1. Jorien schreef:

  Hallo, ik heb een Epson WF2835 en die geeft aan dat yellow en magenta niet herkend worden (de cartridges) Ik heb alle stappen uit jullie oplossingen hiervoor meerdere keren doorlopen, en ook twee nieuwe cartridges erin gedaan (hoewel de oude niet leeg waren) maar hij blijft telkens aangeven dat ze niet herkend worden. Hebben jullie nog een andere tip?

  • Youp | Inktweb.nl schreef:

   Dag Jorien heeft u de contactpuntjes binnen de printer zelf al bekeken en schoongemaakt? Wellicht zit hier wat vuil op dat er voor zorgt dat de cartridges niet goed herkend worden.

 2. Lenie schreef:

  Alles geprobeerd van deze pagina, maar helaas het werkt niet. De printer herkent ze nog steeds niet.

  • Youp | Inktweb.nl schreef:

   Dag Lenie, als de printer de cartridges nog steeds niet pakt, raad ik aan dat u contact opneemt met de verkopende partij om een garantieaanvraag te doen. Helaas is er niet veel anders dat wij kunnen aanraden.

 3. Harry schreef:

  Goede morgen, cartridges bij jullie gekocht voor mijn Epson printer. Alles geprobeert maar de foutmelding blijft.
  Hoe moeten wij dit oplossen, groet

  • Hallo Harry,

   Het kan zo zijn de de printer een firmware update heeft gehad en in dit geval kan hij ook een foutmelding geven. Ik weet ook niet
   wat voor foutmelding het is maar misschien heeft u hier nog iets aan.

   Met vriendelijke groet,

   Joël van der Hurk

 4. René Dekkers schreef:

  Nee, dit helpt totaal niet. En mocht het al een keer helpen, zal dit probleem binnen de kortste keren weer opduiken. Voor mij nooit meer Epson. Print enkel met peperdure Epson cartridges. De XP 2150 gaat terug naar de winkel.

 5. Yvonne schreef:

  Ls,

  Heb een epson xp-245. Cartidge voor geel magenta en cyaan blijft aangegeven dat de printer ze niet herkend. Alle stappen hierboven doorgelopen. Nieuwe cartridges besteld maar probleem blijft.
  Gekke is dat de zwarte die nog half is wel gezien wordt door de printer.
  Hoe verder?

  Groetjes,
  Yvonne

  • Youp | Inktweb.nl schreef:

   Dag Yvonne, heeft u al gekeken in de slotjes van de kleuren of er geen viezigheid of troep op de contactpuntjes zit? En gebruikt u originele inktpatronen, of die van het huismerk?
   Ik verneem het graag!

   • Yvonne schreef:

    Youp,
    Alle in en uitgangen zijn schoon. Gebruikte originele cartridges. Heb er nu actioncartridges in gedaan en dan werkt de printer wel. Alleen zijn de lijntjes vager dan dat ik gewend was

    Groetjes,
    Yvonne

 6. Cindy schreef:

  Wij kochten een sublimatieprinter via

  ‘ Budgetpers.nl ‘

  en kregen eerst en vooral geen antwoord na lang wachten.
  Printer werd maar niet geleverd.
  Na paypal in te schakelen , kregen we dan toch een printer toegestuurd, en wat bleek, het was al niet de juiste printer, en de printer werd reeds gebruikt.
  Ook het sublimatiepakket die werd toegestuurd was al reeds gebruikt, de gele cartridge zat al vol inkt , dus reeds gebruikt.
  Ook kregen we tweemaal een roze cartridge, en geen blauwe.
  De cartridges worden niet herkend door de printer , dus kan je onze frustratie wel begrijpen.
  We bestelden nu een nieuw pakket en hopelijk bied dit ons een oplossing.

 7. C.G. Pollmann schreef:

  Goedemiddag,

  Wij hebben een Epson WF-6090. Ik heb de toner vervangen (de originele), maar hij blijft aangeven dat de toner vervangen moet worden. Ik heb alles al geprobeerd (ook voorzichtig de chip schoonmaken), de machine aan en uit etc.

  Kunt u ons helpen? Het is heel vervelend dat we niet kunnen printen.

  Alvast dank!

  • Youp schreef:

   Geachte heer, mevrouw Pollmann,

   Dat is erg vervelend! Wat u mogelijk nog kunt proberen is de printer compleet te resetten.
   Epson heeft hier een handig artikel met de stappen die u moet uitvoeren om de printer te resetten naar fabrieksinstellingen. Onthoud wel dat u de printer opnieuw zal moeten registreren op uw WiFi-netwerk en instellingen die u verandert heeft opnieuw zal moeten instellen.

   Houd ons op de hoogte! We staan klaar om u verder te helpen als dit zichzelf niet oplost!

 8. Nico Douma schreef:

  Ik heb nieuwe cardridges gekocht maar mijn epson XP225 herkent ze niet .

 9. joost de vries schreef:

  hallo Berber,
  Epson xp 312 , jaar niet gebruikt , geprobeerd spuitmondjes gespoeld, gaf aan o.k..
  Daarna melding cardridges vervangen (ze waren niet leeg (nog geen 50 afdrukken gemaakt) toch maar vervangen….. blijft melding geven.. cardridges vervange…. heb je enig idee.
  vrgr Joost