Alles over het EPSON Readyprint abonnement

Door , vrijdag 8 oktober 2021 om 13:52 - Algemeen

Epson is uitgekomen met inkt-abonnement genaamd Readyprint; een na volgeling van HP, die al eerder met een inkt-abonnement kwam. Epson zegt dat je tot wel 90% op je printkosten bespaard met zo’n subscriptie, maar is dat wel zo? Wij doen de vergelijking, en zetten voor jou de voor- en nadelen op een rijtje.

Wat houdt Epson ReadyPrint in, en hoe werkt het?

Epson ReadyPrint is een abonnement-systeem waarbij jouw geschikte Epson printer automatisch nieuwe inktcartridges kan bestellen zodra ze leeg raken. Ze maken gebruik van 3 verschillende abonnementsvormen:

  • Readyprint Go 
  • Readyprint Flex
  • Readyprint Ecotank

Readyprint Go

Dit Epson Readyprint plan is ook heel soepel. Alleen dan op een iets andere manier. Dit abonnement zorgt ervoor dat je de flexibiliteit hebt om te printen zonder de geplande betalingen en betaal je naar eigen gebruik. Je hoeft je ook bij dit abonnement geen zorgen te maken om de inkt. Zodra je geen inkt nodig hebt kan je gemakkelijk de automatische verzending pauzeren.

Readyprint Flex

Readyprint Flex heeft zijn naam te danken aan de flexibiliteit van het printplan. Dat komt doordat je per maand je print plannen kan wijzigen. Je krijgt iedere maand nieuwe cartridges opgestuurd die precies passen bij jouw printer. Uiteraard komt er bij een soepel abonnement zoals dit wel extra kosten kijken. Als je boven het afgesproken aantal pagina’s print, betaal je €0,06 cent per extra geprinte pagina. 

Readyprint Ecotank

Bij het Ecotank abonnement krijg je, naast dat je voor een bepaald bedrag per maand inktflesjes krijgt toegestuurd, ook nog een Ecotank printer. Die huur je dan van Epson, en moet je daarvoor eenmalige activeringskosten betalen.

Dit plan heeft 2 opties: kleur of zwart-wit. Je neemt niet-geprinte pagina’s maximaal 2 maanden mee. Voor elke extra pagina die je buiten je printplan print moet wel €0,03 betalen

Een Epson ReadyPrint subscriptie lijkt heel voordelig op het eerste gezicht, maar als je iets verder kijkt kan dat toch heel duur uitpakken voor de gemiddelde gebruiker. We zetten de voor- en nadelen naast elkaar, en vergelijken de kosten met het kopen van losse Epson inktcartridges.

Wie zou misschien Epson ReadyPrint gebruiken?

Epson ReadyPrint is ontworpen voor consumenten die veel printen en liever een laag maandelijks bedrag betalen dan voor een conventionele printer die inktcartridges gebruikt. Ook is het heel handig voor diegenen die niet zelf steeds zijn nieuwe cartridges wil bestellen, maar dat dat voor je wordt gedaan.

Voor-nadelen van Epson ReadyPrint

Nadelen Epson ReadyPrintVoordelen Epson ReadyPrint
Je betaald ook als je niet printJe hoeft geen inkt meer te bestellen
Je kan maar gelimiteerd printen per maandJe hoeft niet meer na te denken over de juiste cartridges
Epson kan plots het abonnement stopzettenVerzendkosten en recycling zijn bij het plan inbegrepen
Geen melding als je bundel op is 
Pagina limiet overschreden betekent bijbetalen 
Geen XL cartridges beschikbaar 
Cartridges kunnen gedeactiveerd worden  
Printer moet altijd verbonden zijn met het internet 

Losse cartridges 

 Naast een abonnement kan je er natuurlijk ook voor kiezen om zelf losse cartridges te bestellen. Daarom hebben we alle voordelen en nadelen daarvan op een rijtje gezet.

Nadelen losse cartridgesVoordelen losse cartridges
Je moet zelf je cartridges bestellenAls je niet print betaal je ook niet!
Je moet onthouden welke cartridges je printer gebruiktEen maand veel printen? Je betaalt niets extra
 Je mag zolang met je inkt doen als je wilt
 Je betaalt vele malen minder per pagina
 De cartridges zijn van jou. Niemand kan je cartridges onklaar maken
 Kies zelf het merk, bijvoorbeeld huismerk dat een stuk voordeliger is!

Voor- en nadelen van losse cartridges

Epson ReadyPrint tegenover losse Huismerk cartridges.

Epson biedt 3 verschillende abonnementen: Ecotank, Flex en Go. De kosten per pagina van de verschillende print plannen hebben wij vergeleken met de kosten per pagina van originele huismerk FLWR cartridges. Ben je voordeliger uit met de Epson ReadyPrint plan of toch juist met losse cartridges?

ReadyPrint EcotankKosten / mndKosten/ paginaKosten buiten de bundel
300 pagina’s per maand7,99 euro2 cent10 pagina’s voor €0,30
500 pagina’s per maand9,99 euro2 cent15 pagina’s voor€ 0,45
onbeperkt14,99 euro2 cent20 pagina’s voor €0,60
ReadyPrint FlexKosten / mndKosten / PaginaKosten buiten de bundel
30 pagina’s per maand1,99 euro6 cent10 pagina’s voor €1,00
50 pagina’s per maand2,99 euro6 cent15 pagina’s voor€ 1,50
100 pagina’s4,99 euro5 cent20 pagina’s voor €2,00

Let wel op: Stel je moet een heel groot verslag schrijven waar je veel vellen papier voor nodig hebt dan kan dat duur uitpakken. Door dat grote verslag heb in een korte tijd veel pagina’s uitgeprint. In het ergste geval heb je zoveel geprint dat de cartridges snel zijn leeg geraakt. Je moet dan ook nog is op Epson wachten tot je weer nieuwe inktcartridges binnen hebt gekregen. 

Bij het abonnement van Ecotank moet je ook nog een eenmalige activerende kosten betalen. Verwar je niet met het feit dat er staat vanaf €79,55 terwijl het op kan lopen tot wel €129,99. Dat is afhankelijk van de gekozen Epson printer. Deze printer moet je ook weer in goede staat terug leveren wanneer je subscriptie is verlopen, als het apparaat niet in de gewenste conditie functioneert kan Epson een schadeclaim indienen.

We gaan nu kijken hoe de verschillende prijzen schalen ten opzichte van losse cartridges. We nemen de Epson 27XL cartridge, en vergelijken hem met het FLEX abonnement.

 Epson ReadyPrint abonnementEpson origineelEpson origineelInktweb.nlFLWR Epson 29XL
30 pagina’s per maand6,6 cent17,4 cent14 cent2,3 cent
50 pagina’s per maand6 cent17,4 cent14 cent2,3 cent
100 pagina’s per maand5 cent17,4 cent14 cent2,3 cent
300 pagina’s per maand4 cent17,4 cent14 cent2,3 cent
500 pagina’s per maand3,8 cent17,4 cent14 cent2,3 cent

Is het wel uw eigendom?

Waarschijnlijk ga je je afvragen, ben ik dan wel te allen tijde eigenaar van al mijn verbruiksartikelen? Nee is het antwoord. Je bent zelf nooit bezitter van al je verbruiksgoederen en eventuele apparatuur. Epson heeft daar zelf alle controle over. 

Maken ze gebruik van mijn informatie?

Wanneer je registreert voor Readyprint stemt je er mee in om je persoonsgegevens te verstrekken aan Epson. Die hebben ze nodig om het Readyprint Plan uit te voeren. Verder vraagt Epson, naast het gebruik van de gegevens die nodig zijn om het plan uit te voeren, ook toestemming voor de verwerking van je persoonsgegevens voor marketingmateriaal, zoals gedragsonderzoeken die betrekking hebben tot Epson producten en/of advertenties

Ecotank retourneren, hoe zit dat?

na het beëindigen van je Readyprint Ecotank abonnement ben je verplicht je Epson Ecotank te retourneren. Epson zal contact met je opnemen om het ophalen van het apparaat te regelen. Epson maakt een afspraak met je maak voor het retourneren. Je krijgt maximaal 3 ophaal pogingen. Stel die mislukken dan krijgt Epson het recht om je kosten in rekening te nemen die op kunnen lopen tot €100. 

Tot slot

Het is heel belangrijk dat jij jezelf informeert over de opties die je hebt want dat kan je veel geld besparen.

Als je zelf wel eens gebruik hebt gemaakt van Readyprint plan van Epson zijn wij heel benieuwd wat je ervaring ermee was. Je kan je ervaring onder aan de reacties met ons delen. 

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*

1 reactie

  1. KVL schreef:

    Start het testprogramma van Readyprint zeker niet op want als je het wilt stoppen krijg je enkel miserie.