Hoe moet je printen met Word en Excel?

Door , woensdag 14 december 2022 om 10:41 - Algemeen | Doe-het-zelf

Het printen met Word

Het printen met het programma Word begrijpt bijna iedereen wel en dit is niet heel verwarrend om te doen. Alleen dit betekent natuurlijk niet dat iedereen dit zomaar snapt en weet wat de verschillende instellingen zijn. Daarom gaan we nu uitleggen welke stappen je moet nemen om een document te printen op papier.

De stappen voor Word

 1. Om te beginnen klik je op bestand en dan ga je naar de knop afdrukken. Op deze manier kom je bij de instellingen voor het printen van je document en kan je onder andere je printer kiezen.
 2. Je krijgt nu een aantal instellingen te zien en als eerste kijk je welke printer er verbonden is en of dat de juiste is. En kijk even wat het aantal afdrukken is en dat staat naast de knop afdrukken.
 3. Na deze stappen ga je kijken of er alle pagina’s afdrukken staat, want zo print je namelijk je hele document in 1 keer uit. Onder alle pagina’s afdrukken staat een balk waar je het aantal pagina’s kan invoeren maar daar hoef je niks mee te doen als je het hele document print.
 4. Als je je tekst maar aan een kant van de pagina wil laten zien kies je voor enkelzijdig afdrukken alleen kost dit je een stuk meer papier dus wij raden dubbelzijdig afdrukken aan.
 5. Als jij een document met tekst gaat printen raden wij aan om gesorteerd en staande afdrukstand te selecteren, omdat dit voor het meeste overzicht in je tekst zorgt en het mooiste is bij bijvoorbeeld een verslag.
 6. Als de op een na laatste punten raden we kan je het papierformaat kiezen, maar deze staat standaard op A4. Het beste is om de normale marges ook hetzelfde te houden en dat is 2,5 cm aan elke kant van het A4’tje.
 7. En als laatste heb je de optie om te kiezen hoeveel pagina’s per vel je wilt, maar die kan je het beste op 1 pagina per vel te laten om rare formaten te voorkomen.

Printen met Excel

Het afdrukken van Excel bestand kan soms nog best wel verwarrend zijn door het formaat dat een Excel bestand kan hebben. Je moet daarom altijd even goed kijken bij de instelling voor het printen, want zo voorkom je onnodige frustratie bij het printen. En daarom hebben wij ook voor Excel een stappenplan gemaakt.

De stappen voor Excel

 1. Als eerste ga je weer naar bestand en naar afdrukken en ook dan krijg je alle instelling voor het printen van je document te zien. Dit is voor Excel bijna hetzelfde als voor Word.
 2. Je gaat dan als eerste kijken naar het aantal afdrukken dat er staat, zodat je niet meerdere keren hetzelfde document uit print. Ook nu is het belangrijk dat je kijkt naar de printer en weer de juiste printer selecteert.
 3. Nu ga je naar de instellingen en je zal dan kunnen kiezen wat je precies wilt printen en dat zal in de meeste gevallen actieve bladen afdrukken zijn, omdat je op deze manier print wat je gemaakt hebt. Naast deze instelling heb je hele werkmap afdrukken en selectie afdrukken.
 4. Je kiest ook bij Excel weer gesorteerd voor een goede volgorde en het hangt een beetje af an de breedte of je de staande afdrukstand wilt gaan gebruiken.
 5. Het meest gebruikte papierformaat is ook hier weer A4 dus we raden dan ook aan om dat formaat te gebruiken. De normale marges zijn ook het mooiste om te gebruiken voor Excel.
 6. Als laatste zal je het formaat van de bladeren kunnen kiezen, maar deze staat standaard goed en is alleen handig om aan te passen als iets perse op een pagina moet staan.

Voorbeeld van wat je moet doen

Hier zie je de voorbeelden voor Word en Excel en de blauwe rondjes moet je indrukken om het bestand te kunnen printen. De 2 bovenste screenshots zijn nog in het document zelf en laten zien waar je moet klikken. Na dat in geklikt te hebben ga je naar afdrukken en daar zie je de instellingen voor het printen. Hierbij zijn de rood omcirkelde instellingen het belangrijkst om even naar te kijken en de rest van de instellingen zouden standaard goed moeten staan.

Hopelijk begrijp je nu hoe je kunt printen met Word en Excel en heb je voor de rest geen vragen aan ons. Als je wel nog vragen hebt kan je altijd even een reactie achterlaten. En als laatste kun je natuurlijk papier en cartridges kopen bij Inktweb.nl, zodat je snel kan beginnen met printen!

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*