Hoe verwijder ik inkt van mijn handen of kleding?

Door , woensdag 6 juni 2018 om 17:31 - Algemeen

Inkt op huid/handen

Printerinkt op je handen gekregen tijdens het vervangen van bijvoorbeeld je hp cartridges, of bij het oplossen van een printerfout? Dit kan erg vervelend zijn omdat printerinkt erg hardnekkig is. Meestal werkt handen wassen met alleen water en zeep niet. In deze blog gaan we je uitleggen hoe je effectief inkt van je handen wast!

inkt op handen

Vanish voor witte was

In de reacties onderaan dit artikel heeft Ronny een supergoede tip achter gelaten die veel mensen lijkt te helpen. Strooi een beetje Vanish poeder voor witte was in een gootsteen met warm water, laat je handen of kleding even weken, en je ziet de inkt zo verdwijnen!

Schuurspons

Laat een lauwe kraan lopen en houd de inktvlek onder de kraan. Pak daarna de schuurspons en ga met de ruwe kant over de vlek. Doe dit tot de plek verwijderd is.

Alcohol – 70% of 90%

Doe een beetje alcohol op de ruwe kant van de spons. Ga dan met de schuurspons over plek tot deze verdwijnt. Gebruik eventueel water om de restanten inkt weg te spoelen.

Ammoniak

Doe wat ammoniak op de ruwe kant van de spons. Ga vervolgens met de schuurspons over de plek tot deze verdwijnt. Gebruik eventueel water om de restanten van de inkt weg te spoelen.

Afwasmiddel

Doe wat afwasmiddel op de plek. Smeer dit vervolgens goed uit en ga met een natte spons over de plek heen tot de inkt verdwijnt. Gebruik eventueel water om de restanten van de inkt weg te spoelen.

Al deze middelen zijn te koop bij een drogist of supermarkt, maar kunnen wel een irritatie geven op je huid. Zorg dat je hier voorzichtig mee bent!

Inkt in kleding en stof

Maar wat nou als er inkt uit de cartridge op je kleding of stof is gekomen? Zorg dan dat je zo snel mogelijk een van de volgende methodes gebruikt om de inkt er uit te wassen. Als je de inkt tijd geeft om te drogen zal het steeds moeilijker worden om te verwijderen.

Ossegalzeep, een ouderwets middel wat je in combinatie met oude tandenborstel zachtjes kunt inwrijven.
Melk, hierin kun je de kleding of stof even laten weken en daarna wassen zoals je gewend bent.
Zuiveringszout, ook hierin kun je de kleding of stof even laten weken en daarna wassen zoals je gewend bent.
Citroensap, direct op de kleding of stof en vrijwel direct wassen.
Deodorant of haarlak, direct (maar met een afstand van ongeveer 15 cm) op de kleding of stof en vrijwel direct wassen.

Onze favoriet voor het verwijderen van de inkt van je handen blijft toch wel afwasmiddel + schuurspons! En voor het verwijderen van inkt uit je kleding is het meest effectief nog altijd melk!

Is het nog niet helemaal duidelijk na deze uitleg. Kijk dan onze video waar alles nog een keer duidelijk wordt uitgelegd:

Welk middel heeft jou geholpen? Of heb je nog suggesties die niet in deze lijst staan? Laat het ons dan weten in een reactie!

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*

16 reacties

 1. Erik schreef:

  Vanish voor witte was i.c.m. schuursponsje heeft mij heel goed geholpen.

 2. lize schreef:

  ik lop al 5 weeken met inkt op me vinger rod e hoe kreeg ik het er af

 3. Pj.rossell schreef:

  Handen met bleek middel wassen. Vliegt er af

 4. P. Morcus schreef:

  Cassette inkt verwijderen kan men ook verwijderen als je RVS reinigings middel op de ruwe kant doet van een schuursponsje en deze op de vuile plek weg poetsen. Het resultaat is direct zichtbaar.

 5. Ronny schreef:

  Als ik inkt op mijn handen heb dan doe ik wat warm water in de spoelbak en een beetje Vanish poeder voor witte was. Even laten weken en je ziet de inkt zo verdwijnen!

 6. Theo schreef:

  Inktjet printer lekt. Pikzwarte vlekken op de vloerbedekking. Snel gekeken op Internet. En ja, jouw melk deed wonderen. Dank voor de geweldige tip.

 7. frans petrij schreef:

  Met groene Dasty van de Wibra .. top spul om vlekken te verwijderen

 8. maarten schreef:

  met melk rode inkt verwijdert prima uitstekende tip

 9. Marc schreef:

  HG schimmelreiniger werkt direct en goed. Rest van de tips hoef je niet te proberen