HP toner installeren: Zo doe je dat!

Door , maandag 19 september 2022 om 9:49 - Algemeen | Doe-het-zelf | Tutorials

Als je op onze blog hebt geklikt vraag je je waarschijnlijk af “hoe moet ik een HP toner installeren”. Een toner installeren is erg makkelijk maar je moet wel weten hoe dat werkt. Daarom zullen wij jullie uitleggen hoe dat moet bij je printer, zodat je het de volgende keer helemaal zelf kan doen.

Voordat wij jullie uitleggen hoe een toner gaan installeren vertellen wij eerst hoe ze werken, omdat je dan weet waarmee je aan het werk gaat! Een tonercartridge ook wel lasertoner genoemd is een onderdeel van laserprinter. Toners gebruiken tonerpoeder en die heb je dan ook in verschillende kleuren. Het tonerpoeder wordt via de geladen drumeenheid op papier gezet en tijdens het printproces wordt het op het papier gesmolten. Het geeft geen vlekken zoals inktcartridges, maar het kan rommelig worden als het verkeerd wordt gedaan.

Tips voordat je begint met installeren!

  1. Raak de gekleurde rol in de toner niet aan! (dit zorgt voor beschadiging aan de toner)
  2. Pas op dat je de toner niet laat vallen als dit gebeurt kan het poeder op je kleren komen
  3. Let op dat er geen rare dingen op de rol zitten en neem anders contact op met waar je de toner hebt gekocht

Het installeren van de HP toner

Het installeren van de HP toner zelf is best simpel, maar je moet goed opletten waar je hem vast houd en dat je voorzichtig bent. En wij gaan jullie stap voor stap uitleggen hoe dit moet en hebben anders nog een video voor jullie waarin kort wordt laten zien hoe je hem in de drumeenheid zet.

  1. Zet je printer aan
  2. Open de voorkant van de printer
  3. Dan zal je de drumeenheid zien met daarin een oude toner
  4. De drumeenheid kan je eruit halen en dan pak je de oude toner uit de drumeenheid
  5. Nadat je de oude toner eruit hebt gehaald installeer je de nieuwe toner
  6. Als je de nieuwe toner erin hebt gedaan installeer je de drumeenheid terug waar hij zat in de printer
  7. Na het uitvoeren van deze stappen heb je de toner vervangen en kan je weer printen

Extra informatie bij het installeren

Het kan natuurlijk zijn de de printer die jij hebt iets anders werkt waardoor het vervangen van de toner ook iets anders werkt. Het kan bijvoorbeeld zijn dat jij de drumeenheid bij je printer moet uitschuiven en daar meteen de toner in kan zetten of dat jij de drumeenheid volledig uit de printer moet halen. Als de toner een klikgeluid maakt is het niet erg, want dat betekent dat hij geïnstalleerd is. Wij hebben daarom een video uitgezocht waarin te zien is hoe de toner wordt geïnstalleerd.

De conclusie

Waarschijnlijk heb je nu al gemerkt dat het echt niet moeilijk is om een HP toner te installeren, maar als je toch tegen problemen aan loopt kan je altijd contact met ons opnemen voor eventuele vragen. En je kunt de toners natuurlijk kopen op Inktweb.nl en dan raden wij jullie aan om ons huismerk (FLWR) te kopen. Je bent dan goedkoper uit, want de toners van de originele merken zijn nog een stuk duurder en buiten dat betaal je nog voor dezelfde kwaliteit als de originele merken. En wie wilt dat nou niet!

About Joël van der Hurk

Ik ben Joël van der Hurk en op het moment ben ik een stagiair bij Inktweb.nl en ga naar naar school op het Horizon College in Alkmaar.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*