Huismerk HP Toner wordt niet herkend

Door , maandag 5 september 2022 om 17:31 - Algemeen

Hoe los je een tonercartridge foutmelding op? Je printer geeft aan dat je toner bijna leeg is terwijl je hem net vervangen hebt, of de printer blokkeert de toner op basis van “gebruikte” of “namaak” toners. In dit artikel lees je hoe je dit probleem omzeilt. Nu is dit probleem natuurlijk niet aanwezig bij iedere printer; deze oplossingen werken namelijk alleen voor volgende HP toners: HP 414A/X, HP 415A/X, HP 206A/X, HP 207A/X, HP 215A en de HP 216A.

Het kopen van een toner kan best duur zijn, terwijl zulke hoge prijzen helemaal niet nodig zijn. Je kan namelijk ook tonercartridges kopen van een huismerk zoals die van FLWR; het huismerk van Inktweb.nl. Het grootste verschil zit hem dan ook in de prijs en op de kwaliteit na is dat natuurlijk het belangrijkste. Maar bij het kopen van een huismerk cartridge kunnen natuurlijk soms fouten op komen dagen, maar die zijn heel makkelijk op te lossen.

Welke problemen kun je krijgen met een huismerk tonercartridge?

In het algemeen zou je zeggen: Huismerk HP Toner wordt niet herkend. Maar je kunt verschillende problemen krijgen, en de een daarvan is een foutmelding over dat de tonercartridge leeg is, terwijl deze net vervangen is. Dat wil zeggen dat het poeder in de toner volgens de printer op is, terwijl je de toner net nieuw hebt gekocht. Een andere melding die je kan krijgen gaat over dat de toner al gebruikt is, of dat het een namaakproduct is. Gelukkig zijn allebei deze foutmeldingen gemakkelijk te omzeilen met de volgende stappen.

waarschuwing van printer
Dit is een mogelijke waarschuwing bij het aansluiten van een huismerk tonercartridge bij een HP printer (heeft geen invloed op het printen).

Het oplossen van een lege tonercartridge foutmelding

Je huismerk HP toner geeft aan dat deze bijna leeg is terwijl je hem net vervangen hebt. Dat is vreemd, want je toner is net nieuw! Volg de onderstaande stappen om dit probleem te omzeilen:

 1. Je doet de tonercartridge in de printer, maar je krijgt een waarschuwing op de printer.
 2. Deze kan je negeren, maar bij het beginnen met printen krijg je een foutmelding.
 3. Deze melding zal zeggen dat de toner die in de printer zit bijna leeg of zelfs leeg is en daarom niet gebruikt kan worden.
 4. Je kan deze melding snoozen. Kies voor de optie ‘2 maanden’.
 5. Je kunt nu weer probleemloos printen.
 6. Als de melding na 2 maanden weer omhoog komt, volg je de voorgaande stappen opnieuw.
HP Toner leeg foutmelding
De foutmelding die tevoorschijn komt als je wilt printen met een huismerk tonercartridge.
HP Toner leeg foutmelding Oplossing
Je moet op snooze drukken en dan kan je hem snoozen voor de aankomende 2 maanden.

Het oplossen van gebruikte tonercartridge foutmelding

Wanneer je printer aangeeft dat je een gebruikte, of nep toner hebt geinstalleerd, kan je de volgende stappen ondernemen om het probleem op te lossen:

 1. Je doet de toner in de printer. De printer kan een foutmelding geven.
 2. Deze waarschuwing kan je negeren, en begint met printen.
 3. Als je bent begonnen met printen zal je een foutmelding krijgen waarop staat dat hij gebruikt is of dat het een namaakproduct is.
 4. Je kan deze melding snoozen. Kies voor de optie ‘2 maanden’.
 5. Je kunt nu weer probleemloos printen.
 6. Als de melding na 2 maanden weer omhoog komt, volg je de voorgaande stappen opnieuw.
HP Toner wordt nep of gebruikt
De eventuele andere melding die je printer zal geven als het geen originele toner is.
HP Toner wordt nep of gebruikt Opgelost
Ook bij deze melding doe je weer hetzelfde als bij de ander en snooze je hem voor de aankomende 2 maanden.

Firmware updates uitschakelen

Op Inktweb.nl verkopen we toners die in de meeste gevallen op de laatste HP firmware werken. Maar dat hoeft nog niet te zeggen dat HP in de tussentijd geen updates doorvoert die jouw toners onbruikbaar maken. Wij raden altijd aan om firmware updates uit te schakelen op jouw HP printer. Hoe je dat doet, zie je in de onderstaande video. Zo gepiept, en bespaart onwijs veel geld en tijd in de toekomst!

Om meer te weten te komen over HP huismerk cartridges en toners blokkeert, lees je hier onze blog hierover terug.

Vervangen van je toner

Wanneer je een toner moet vervangen, kan dit best ingewikkeld zijn. Op de volgende pagina lees je hoe je gemakkelijk een HP toner vervangt in jouw printer: HP toner vervangen – HP.com. Het is belangrijk dat de toner voorzichtig wordt verwijderd, omdat deze kan gaan lekken. Hierdoor kan je printer beschadigd raken, of kun je vlekken op je kleding krijgen.

De conclusie

Zo zie je maar dat het heel makkelijk is om een foutmelding van een tonercartridge op te lossen, en dat het maar een klein beetje van je tijd kost. Deze korte tijdinvestering bespaart echter bakken met geld! Heb je nog geen toner voor je printer, koop er dan een van ons huismerk bij Inktweb.nl.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*