Instantfoto’s terug van weggeweest

Door , donderdag 12 oktober 2017 om 17:49 - Algemeen

“Shake it like a Polaroid picture!” – een bekende zin uit een bekend nummer van een bekende artiest.

De bekende “Old school” term Polaroids klopt niet helemaal – Polaroid is wel het merk dat de instantfoto’s bekend gemaakt heeft maar ook andere merken zijn ermee aan de gang gegaan. Instantfoto’s hebben een hoop aan populariteit ingeleverd. Ze waren zo goed als verdwenen. Waren ja, want ze hebben weer aan populariteit gewonnen!

Je hoeft niet met oud spul aan de gang te gaan, verschillende fabrikanten spelen namelijk in op de weer groeiende vraag en brengen in zowel retro als moderne vormgeving camera’s en natuurlijk bijbehorend fotopapier uit.

Zo heeft Fujifilm nu de Instax serie, Polaroid de Snap en zijn er enkele toestellen van het merk Impossible op de markt gekomen welke vellen van Polaroid gebruiken.

Op kantoor hebben we een Fujifilm Instax Wide 300. Waarom deze? Hij is lekker groot, ligt lekker in de hand en door zijn formaat maakt hij één van de grootste formaten instantfoto’s.

Instantfoto camera Fujifilm Instax Wide 300

Hoe kan het eigenlijk dat je een foto gelijk op papier te zien krijgt, zonder dat je iets moet printen?

Simpel gezegd heb je met een instantcamera en instantfotopapier een mini-ontwikkelstudio in je handen. Het papier is niet zomaar papier met een glanslaagje maar bestaat uit ongeveer 15 afzonderlijke laagjes. Wanneer die laagjes geraakt worden door licht vind er een chemische reactie plaats. Bepaalde chemicaliën hechten zich aan elkaar (en andere juist niet) waardoor kleuren zichtbaar worden welke even later resulteren in de foto.

Sinds vandaag is dit bijzondere papier ook onderdeel van ons assortiment instant fotopapier.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*