IPM en PPM! Wat is het verschil eigenlijk?

Door , dinsdag 20 december 2022 om 11:07 - Algemeen | Tutorials

Wat zijn deze afkortingen?

Wat geven IPM en PPM aan? Deze twee afkortingen geven aan wat de printsnelheid van je printer is en dat is erg belangrijk als je veel print. De afkorting IPM staat voor “images per minute” en deze geeft dan ook aan hoeveel pagina’s hij in een minuut kan vol printen. Daarnaast heb je ook PPM en dat staat voor “pages per minute” en dit is belangrijk als je veel teksten print.

Wat is het verschil

Het verschil tussen IPM en PPM is voornamelijk de manier van het meten voor het aantal pagina’s. IPM maakt namelijk gebruik van hoge kwaliteit afbeeldingen om de snelheid te meten en PPM maakt gebruik van teksten op een pagina. Je kan voor beide de afdruksnelheden gebruik maken van zwart-wit en kleuren prints en de zwart-wit prints gaan een stuk sneller als die met kleur. Dat is ook de rede dat je de metingen 2x ziet bij de printer specificaties. De meest nauwkeurige is IPM en dat komt, omdat: Word, Excel en Adobe dezelfde testpagina’s gebruikt voor deze berekening.

IPM en PPM Test voor Epson Printer

Waar zijn deze metingen belangrijk voor?

De IPM en PPM zijn belangrijk voor als je een printer wil hebben die snel print, omdat je bijvoorbeeld op een kantoor werkt. Het is dus zo dat hoe hoger de score, hoe sneller de printer! Nog een kleine tip is dat je het beste voor een laserprinter kan gaan, omdat deze vaak het snelste printen door de toner en op langere duur goedkoper zijn. Een printer die sneller print kost wel wat meer, maar op latere wijze is dit vaak een goede investering en je hoeft dan niet nog een printer te kopen!

De conclusie

Je kan bij het kopen van een printer dus heb beste kijken naar de IPM en PPM van een printer, omdat dit de snelheid van de printer aangeeft. Als je nog specifieker wil zijn kan je dan het beste kijken naar een printer die een IPM berekening toont, zodat je de meest nauwkeurige metingen hebt. En als laatste printen laserprinters vaak sneller dan inkjet printers.

Je kan je cartridges en toners dan ook kopen bij Inktweb.nl voor de beste kwaliteit en de snelste levering!

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*