Labels printen met Word, zo doe je dat!

Door , dinsdag 13 september 2022 om 13:01 - Doe-het-zelf | Tutorials

Niks is onhandiger dan een opslag van dozen zonder labels waarvan je niet meer weet wat erin zit zonder ze open te maken. Vervolgens schrijf je met de hand wat op een papiertje die je met plakband op de doos plakt, maar in de loop der jaren laat het plakband los of vervaagt de tekst en kun je weer opnieuw beginnen. De perfecte oplossing is een labelprinter! Consistente labels op topkwaliteit plakpapier. Een nadeel hiervan is dat je een hele labelprinter en een rol labels moet aanschaffen om misschien 4 of 5 doosjes te beplakken. Eigenlijk wil je gewoon met je eigen inkjet printer een stickervel bedrukken, en dat is zeker mogelijk! We leggen het je graag uit in dit artikel.

Wat heb je nodig?

 • Een pc of laptop met daarop Microsoft Word 2007/2010/2013/2016 of 365 geïnstalleerd. (Onderdeel van het Office pakket)
 • Een printer: inkjet, laserprinter of thermische printer. Een inkjet biedt het beste resultaat omdat de warmte van een laser of thermische printer de lijm kan laten oplossen.
 • Stickervellen of een labelprinter zoals die van Dymo, met bijbehorende labels.

Optie 1: Labels printen met sjablonen en stickervellen

Verreweg het makkelijkste is het printen met een sjabloon. De afmetingen staan standaard al goed, en er zijn veel voorbeelden beschikbaar die je zo kunt bewerken. Bovendien zijn er op de site ook veel andere sjablonen te vinden.

 1. Ga naar de website van Office. Hier staan veel gratis sjablonen op. De meeste kun je gewoon uitprinten op verschillende formaten stickervellen.
 2. Kies het sjabloon dat je wil gebruiken, let wel op dat deze overeenkomt met jouw formaat stickervellen.
 3. Klik op downloaden, en vervolgens weer op downloaden.
 4. Soms is het bestand wat je hebt gedownload verpakt in een .cab bestand. Deze kun je uitpakken met het gratis programma 7-Zip of met WinRAR
 5. Nadat je het bestand eventueel hebt uitgepakt dubbelklik je er met de linkermuisknop op, deze opent zich dan in Word.
afbeelding van labels printen
 1. Je kunt nu het bestand bewerken en de gewenste tekst invullen
 2. Als je klaar bent met het bewerken van je sjabloon, klik je op bestand -> afdrukken, maar je kunt ook de toetsencombinatie Ctrl+P gebruiken.
 3. Mocht je toch niet tevreden zijn over het geprinte label, kijk dan goed na of alle afmetingen juist zijn en of er geen tekst buiten de randen staat.

Je kan ook zelf de labelafmetingen selecteren. Dit is handig als je bijvoorbeeld geen internetverbinding tot je beschikking hebt. Om dit te doen, voer je de volgende stappen uit:

 1. Open Word.
 2. Klik op verzendlijsten -> Etiketten.
 3. Je kunt hier kiezen voor enveloppen of etiketten, selecteer etiketten.
het maken van een eigen label meting via word
 1. Standaard staat het Microsoft etiket geselecteerd. Om om dit te veranderen ga je naar opties -> selecteer dan het formaat dat je wil hebben en klik vervolgens op details. Aan de rechterkant vind je ‘aantal horizontaal’ en ‘aantal verticaal’. Hier vul je in hoeveel vlakken je horizontaal en verticaal wil hebben aan de hand van jouw stickervellen. Klik vervolgens op OK  -> OK.
 2. Als je ook een afzender wilt toevoegen aan je label, selecteer dan inclusief afzender.
 3. Print vervolgens uw net gemaakte label uit.

Kom je er niet uit? Volg dan de stappen in de onderstaande video!

Optie 2: Labels printen met een thermische printer

Heb je wel een Dymo labelprinter, maar werkt de software bijvoorbeeld niet goed? Dan is het alsnog mogelijk om te printen. Omdat een Labelprinter als een standaard printer wordt gezien in Windows is het mogelijk om gewone tekst direct uit te printen op een sticker. Het is een beetje oefenen voordat je de juiste grootte hebt. Zorg ervoor dat je tekst niet te breed of te hoog is want dan zal de labelprinter meerdere labels gebruiken om de tekst op af te drukken. Indien je de Dymo drivers hebt geïnstalleerd dan komt er tijdens het printen naar een LabelWriter ook de optie om alles te verkleinen naar het desbetreffende label. Let wel op dat dit alleen in Word zo werkt, en niet in programma’s als Notepad, Wordpad of een internetbrowser.

Uiteindelijk zijn er een hoop methodes om het printen op stickervellen of labels makkelijker te maken. Je hebt de templates voor Word, de standaard sticker layouts binnen Word en de Dymo software. Hopelijk lukt het je nu om mooie labels te printen!

Heb je toch nog vragen of kom je er niet uit? Laat het dan weten in een reactie onder dit artikel! We helpen je daar graag verder.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*