Lege cartridges inleveren: wat krijg je ervoor?

Door , maandag 14 november 2022 om 17:17 - Algemeen

Net als lege batterijen kun je lege inkt cartridges en toners ook inleveren. Via het internet zijn er veel verschillende bedrijven die dit voor je kunnen innemen. Van de lokale voetbalclub tot goede doelen als de Clini Clowns. Maar wat krijg je nou gemiddeld voor je lege cartridges? Wij hebben verschillende inleverpunten met elkaar vergeleken en de vergoedingen naast elkaar gelegd voor een aantal populaire cartridge series.

Opvallend is dat zeer veel bedrijven geen prijzen vermelden op de website omdat deze “elke dag” zouden veranderen. Voor ons was dit een teken dat de vergoeding minimaal is en zijn deze niet meegenomen in de vergelijking. Voor cartridges met printkoppen (HP, aantal Canons) schommelt de vergoeding tussen € 1 tot circa € 3. De vergoeding voor toners is hoger bij minder populaire types (tussen de € 2 en € 6). Voor de meer populaire toners is de vergoeding nihil; enkele dubbeltjes.

Voor de bovenstaande grafiek is gekozen voor enkele populaire cartridges en toners. Waar mogelijk zijn wij van de zwarte cartridges XL variant uitgegaan.

“De vergoeding voor lege cartridges is marginaal te noemen”

Bij veel van deze bedrijven is er een minimum aantal cartridges (of minimum bedrag) nodig om uitbetaald te krijgen. Kijk bij het desbetreffende bedrijf voor actuele prijzen.

Goede doelen die cartridges/toners innemen

De vergoeding voor lege cartridges is marginaal te noemen maar voor goede doelen is elke euro er één. Hieronder vind je een klein overzicht van enkele goede doelen die lege cartridges en toners aannemen.

Clini Clowns
– Vraag envelop aan op de website
– 3 cartridges per envelop
– Geen postzegel nodig

Cartridge 4 Kika
– Verschillende inzamelpunten door het land
– Gratis afhalen vanaf 25 toners OF 50 inktcartridges

Jantje Beton
– Verstuur in envelop naar antwoordnummer (geen postzegel nodig)

About Martijn Oud

Marketing manager en liefhebber van merchandise.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*

3 reacties

 1. Laurens Treur schreef:

  Hallo Ton,

  Ik ben niet van reprint hoor maar waarom ga je niet in op de feiten?
  Klopt het niet dan wat er in dit artikel staat?
  Laten we het bij de feiten houden. Feitelijk is vast gesteld dat je beter je lege cartridges in kan leveren bij inkt collect, legecartridge.nl of parc-ink want daar krijg je de hoogste vergoedingen. En dus ook voor het goede doel als je het daarvoor wilt bestemmen

  mvg
  Laurens

 2. Ton schreef:

  De Laurens Treur van Parc Inkt ???
  of
  De Laurens Treur van LegeCartridge.com ???
  of
  De Laurens Treur van Reprint ??

  Wie preekt hier voor eigen parochie ??

 3. Laurens Treur schreef:

  Indien u dus lege cartridges aan het goede doel wilt doneren is het veel beter om ze tegen het hoogste bedrag in te leveren bij bedrijven die wel hun vergoedingen publiceren.

  Vervolgens stort u het geld naar het door uw gekozen goede doel. Dan is de opbrengst voor het goede doel maximaal.

  Als u letterlijk cartridges opstuurt naar het bedrijf die voor dat goede doel cartridges inzamelt weet u tenslotte nooit welk bedrag er overgemaakt wordt naar dat goede doel.

  Daarom vindt u ook geen vergoedingen op de sites bij die bedrijven.

  Laurens Treur