Mijn printer en ik

Door , woensdag 14 maart 2018 om 13:47 - Algemeen | Doe-het-zelf

Wij van Inktweb.nl hebben een aantal tips (do’s en don’ts) om de levensduur van uw printer zo lang mogelijk te maken

Als u uw printer langere tijd niet gebruikt lijkt het een goed idee om deze van het netstroom te halen. En alhoewel dit invloed heeft op uw energierekening, worden uw printer en cartridges hier minder blij van. Daarbij komt dat het stroomverbruik van de gemiddelde printer in standby (verschilt uiteraard wel per printer) niet bepaald zode aan de dijk zet, als u beslist om een drastisch besparingsplan te activeren.

Sterker nog, de printer en cartridges kunnen dit als dusdanig onprettig ervaren, dat de eventuele “schade” als gevolg heeft dat uw cartridges zo uitgedroogd zijn, dat ons uitgebreide stappenplan ook niet meer van invloed is. En u daardoor genoodzaakt zal zijn nieuwe cartridges aan te schaffen.

Nu is dit uiteraard een extreme vorm van “worst case scenario”, en absoluut niet veel voorkomend, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee…

Een printer en de cartridges vinden het erg fijn om op kamertemperatuur te worden bewaard. En het schoonmaken, ook wel stofvrij maken, van uw printer in uw schoonmaakritueel wordt zeer gewaardeerd.

Immers draagt dit bij aan een langere levensduur, daar waar stoffige ruimtes de filters van de printer zouden kunnen verstoppen.

Even samengevat:

  • Niet van het netstroom halen, ook al gebruikt u uw printer langere tijd niet.
  • Voorkom uitdroging van de cartridges door uw printer niet in Siberische, maar ook niet in Sahara temperaturen te stallen.
  • Neem uw printer mee in uw schoonmaak ritueel. Niemand vindt stofhappen leuk.

 

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*

1 reactie

  1. Piet schreef:

    Nathalie, dank voor de tips. Weet jij of een collega, hoe ik bij stroomuitval bij een canon pixma printer toch de printkop kan bewegen, zodat ik de cartridges eruit kan halen voor hergebruik in een andere printer?