Printen vanaf je iPad doe je zo

Door , zondag 21 februari 2016 om 11:58 - Algemeen

Er bestaat meer dan één manier om te printen vanaf je iPad. Dit is wat je moet weten.

Veel mensen hebben tegenwoordig een Apple tablet thuis, maar het is ook een essentieel instrument voor veel bedrijven geworden. Hierdoor wordt er ook steeds vaker gevraagd hoe je nu eigenlijk vanaf je iPad kunt afdrukken. Een verscheidenheid aan methoden is mogelijk: Apple haar eigen hulpprogramma Airprint, printprogramma’s die op je computer (die aangesloten is op je WIFI netwerk) gedownload kunnen worden, apps voor iOS printen, cloud printing services en afdrukken via de email. We beschrijven ze hieronder voor je.

Printen vanaf je iPad met Airprint

Sinds eind 2010 heeft Apple haar eigen hulpprogramma Airprint ingebouwd in iOS versies vanaf 4.2. Airprint maakt het mogelijk om op een snelle en gemakkelijke manier af te drukken vanaf een iPad op een compatible printer die op hetzelfde WIFI netwerk aangesloten zijn. De meeste draadloze printers ondersteunen ook Airprint.

Printprogramma’s op computer downloaden

Als je printer geen Airprint ondersteunt dan zijn er programma’s beschikbaar om je printer Airprint compatible te maken. Deze programma’s fungeren als printservers en kunnen op een computer op je netwerk worden geïnstalleerd. Je kunt bijvoorbeeld Printopia installeren op je Mac. Presto (voorheen bekend als FingerPrint 2) is compatible met zowel Windows als Mac.

Apps voor printen vanaf je iPad

Bijna alle grote printerfabrikanten bieden nu apps waarmee je vanaf je iPad kunt printen (of een ander iOS apparaat). De iPhone en printer moeten zich op hetzelfde WIFI netwerk bevinden. Als je printer compatible is dan zal deze de app gemakkelijk detecteren. Ga bijvoorbeeld voor Samsung mobile print, Epson iPrint of PrintJinni.

Printen vanuit de Cloud

Cloud diensten om te printen (zoals Thinprint en Google Cloud print) laten je een bestand verzenden vanaf je iPad naar hun respectievelijke cloud service. Deze wordt dan verwerkt naar afdrukbare vorm en stuurt het door naar de aangewezen printer. Een voordeel van cloud printen is dat je vanuit overal kunt afdrukken naar je cloud printer.

Afdrukken via de e-mail

HP (ePrint functie) en Epson (Connect Email Print) bieden handige printoplossingen. Je printer krijgt een emailadres aangewezen zodra je je aanmeldt. Het document dat je vanaf je iPad naar dit emailadres stuurt zal je printer automatisch afdrukken.

About Berber Fierstra

Berber is content marketing expert bij berberfierstra.nl en als SEO-Copywriter verbonden aan Inktweb.nl. Ze heeft het geluk Gran Canaria haar thuis te noemen.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*