Rechtszaak aangespannen tegen HP

Door , dinsdag 19 september 2023 om 12:54 - Industrie Nieuws

Ben jij in het bezit van een all-in-one HP-printer en heb je last van het probleem dat jouw printer niet wilt scannen? Oorzaak van dit probleem zou kunnen zijn dat jouw inktcartridges niet meer gevuld zijn. Dit probleem zal binnenkort verholpen kunnen zijn, er komt namelijk een rechtszaak aan tegen HP voor dit onderwerp.

Een hamer van een rechter met de Amerikaanse vlag.

Inhoud van de rechtszaak

2 Amerikaanse bedrijfsklanten voeren een rechtszaak tegen HP omdat zij het onrechtvaardig vinden dat HP-printers alleen kunnen scannen wanneer de inktcartridges zijn aangevuld. Terwijl dit los staat van printactiviteiten vond HP het een slimme oplossing om zo de verkoop van inkt te stimuleren.

Het viel de Amerikaanse mannen op dat telkens wanneer inkt op was en de scan- of faxfunctie (die geen inkt gebruiken) werd gebruikt de printer in een error terecht kwam. Volgens de Amerikaanse mannen was deze error juist de bedoeling omdat dit een directe oorzaak is om nieuwe, dure HP-cartridges te moeten kopen.

De aanklagers gebruiken als onderbouwing voor hun statement nog het volgende argument: ‘Wanneer wij eerder hadden geweten dat deze error expres door HP werd weergegeven, hadden wij geen of minder geld aan deze printer uitgegeven’.

Conclusie

Vanuit HP is nog geen officiële reactie ontvangen, wel heeft een servicemedewerker gereageerd op het incident. Dit deed hij met de volgende tekst: ‘Een HP printer is zo ontworpen dat zonder of met een lege inktcartridge de printer niet zal werken’. De rechter heeft in haar bevel hierop gereageerd met een voor de aanklagers positieve reactie : ‘In dit stadium wordt het duidelijk dat HP de printers expres op deze manier heeft ontworpen, Dat is gedaan zodat klanten worden aangezet tot het kopen van nieuwe inktcartridges’. Deze zaak lijkt dus een succes te worden voor de Amerikaanse mannen.

Ben je nog op zoek naar goedkope cartridges zodat jij wél weer kan faxen of scannen? Kijk bij inktweb.nl voor cartridges tegen de beste prijzen! Naast het originele aanbod van HP bieden wij jou ook de optie om te kiezen voor ons huismerk (FLWR). Cartridges van FLWR gaan een stuk langer mee en zijn kwalitatief minimaal net zo goed als originele cartridges. Een stuk voordeliger dus!

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*