Slimmer webpagina’s printen met PrintWhatYouLike.com

Door , donderdag 14 februari 2013 om 17:55 - Algemeen

printwhatyoulike-logoHet is een veelgehoorde klacht; je print de openingstijden van een website uit of misschien een recept voor kippensoep. En de printer volgt dit netjes op en print de hele pagina uit – met logo’s, advertenties en allerlei onnodige blokken tekst! Dat is pas zonde van de prijzige inkt. Gelukkig spelen webmasters hierop in en ontwikkelen een “printervriendelijke” versie van de website. Maar wat doe je als een website zo’n functie mist?

Gelukkig zijn er alternatieven. Mijn persoonlijke favoriet is PrintWhatYouLike.com. Op deze website kan je een URL invoeren en met je muis selecteren welke delen je van een website wilt uitprinten of juist welke delen niet (isolate). Helaas ontbreekt nog een Nederlandse variant, daarom hieronder een korte uitleg van de functies.

PrintWhatYouLike.com demo

Isolate (Isoleer)
De meest gebruikte functie. Als u kiest voor ‘isolate’ worden alle onderdelen behalve de geselecteerde verwijderd. Selecteer het onderdeel welk u wilt printen en kies voor deze optie.

Remove (Verwijder)
Verwijderd het geselecteerde onderdeel. Handig voor banner advertenties en onnodige HTML elementen (comments, nieuwsbrieven e.d.).

Widen (Verbreden)
Maakt het geselecteerde item breeder. Handig voor bijvoorbeeld tabellen uit te vergroten of webpagina’s.

Resize (Vergroten/verkleinen)
Handmatig de groote van het geselecteerde element aanpassen. Om bijvoorbeeld meer witruimte toe te voegen.

Save Clip (Clip opslaan)
Sla het huidige element op in je account. Een functie die ik nog nooit heb gebruikt.

Select More (Selecteer meer)
De website probeert met deze functie soortgelijke elementen te selecteren. Persoonlijk vind ik het sneller om zelf de benodigde items te selecteren.

Er is ook een Bookmarklet beschikbaar – waarmee u met één druk op de knop de huidige pagina kunt printen.

 

Bezoek PrintWhatYouLike.com

About Martijn Oud

Marketing manager en liefhebber van merchandise.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*