Textielprinter – CES 2018

Door , vrijdag 12 januari 2018 om 10:52 - Algemeen

De Consumer Electronics Show (CES 2018) is een jaarlijks terugkerende beurs waar techbedrijven hun uitvindingen en concepten aan het grote publiek kunnen tonen. De laatste jaren is het redelijk rustig wat betreft conventionele printers. Wel worden er onconventionelere methodes van printen onder de aandacht gebracht.

Op printgebied zie je op de CES tegenwoordig vooral producten zoals 3D printers en 3D pennen om mee te “tekenen” maar ook al iets bekendere technieken in een nieuw jasje.

Ricoh RI 100 Direct to Garment Printer System

Zo worden er printers op de markt gebracht welke een ontwerp direct vanaf je PC op een stuk stof kunnen printen. Een interessant apparaat, want zo kun je bijvoorbeeld een eigen tekening of een van je (klein)kind inscannen, indien nodig retoucheren en daarna op een shirt of tas printen. Zo heb je altijd je eigen, unieke t-shirts.

Momenteel zijn deze printers nog niet op de Westerse markt verkrijgbaar (alleen nog in China) maar een presentatie op de CES kan een goede voorbode zijn voor een toekomstige release op de overige markten.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*