Top 10 meest bizarre Print-Outs

Door , donderdag 8 augustus 2013 om 15:34 - Algemeen

Printen helpt men om te creëren, en mensen willen graag rare dingen maken. Zo zie je de meest bizarre machines gebouwd uit lego of k’nex, de grootste surprises tijdens Sinterklaas of Kerst en de meest bizarre auto’s en computers die mensen zelf in elkaar gezet hebben. Ook met printers kunnen rare dingen gemaakt worden, vooral met de komst van de 3D printer. Met de 3D printer kun je je eigen ontwerp maken van kunststof. Deze ontwerpen variëren van menselijke organen tot vuurwapens. Ook met normale Inkjet en Laser printers zijn unieke dingen geprint, hier volgt een lijstje met de 10 meest opmerkelijke creaties met een printer.

 

10. Op nummer 10 hebben we een lekker aperitiefje namelijk Latte Art op de cappucino! Waarom zou je een echte cappucino zetten met een artistiek  handgemaakt figuurtje in het melkschuim, als het ook met een printer kan!

9. Het is al vaak geprobeerd, een grote mythe maar stiekem toch een wens van iedere printerbezitter. Op nummer 9 staat het printen van papiergeld. Het is onmogelijk maar dat betekent niet dat er vrij goede resultaten zijn behaald die je echt kunnen laten twijfelen. Hier is een man die zelf 7 miljoen dollar geprint en uitgegeven heeft.

8. Voedsel. Aan de hand van meel of gelatine kunnen vormen geprint worden in speciale vormen. Kortom, je print een object wat je op kunt eten. Er zijn ook 3D chocola printers, die in plaats van laagjes plastic chocola op elkaar stapelt. De mogelijkheden zijn eindeloos!

7. Om iets verder te borduren op nummer 10 en 8, hebben we ook eetbare inkt. Deze inkt kan gebruikt worden in normale inkjet printers en geprint worden op eetbaar papier. Veel van deze inkt wordt ook gebruikt op taarten als versiering. Je kunt zo iemands foto printen op een taart.

 

6. Lekker voor de zomer, als je geen badkleding kunt vinden dat bij je past! Op nummer 6 staat de bikini! Een echte 3d geprinte bikini. Gewoon omdat het kan! Het zit waarschijnlijk zeer ongemakkelijk doordat de printers werken met een soort plastic wat hard wordt na het printen, anders behoudt het de vorm niet.

5.  Sinds je kinderdagen ben je bezig met het creëren van objecten. Welk kind heeft er nou geen playdoh gehad. Met deze klei kon je alle vormpjes maken in alle kleuren die je maar wilde. Het nadeel was dat elk kind wilde weten hoe het smaakt en dat er op alle kledingstukken playdoh zit. De oplossing hiervoor is de printer die zelf de figuurtjes van playdoh maakt! Waarom zou je nog zelf gaan kneden als je het kunt laten doen!

4. Ietwat meer bizar, maar wel een erg praktisch gebruik van de 3D printer. Op nummer 4 staat het gezicht. Van DNA sporen kunnen we vaak vinden wie de dader is geweest van een misdrijf. Van het DNA kan er ook een schatting gemaakt worden over hoe iemand eruit ziet, en hier kan een 3D print van gemaakt worden. Hierdoor kunnen we een echt gezicht zien en zelfs vasthouden van de eigenaar van het desbetreffende DNA. Spooky.

3. Het pistool. Het is veel in het nieuws geweest, het 3D geprinte pistool. Het blijkt echt te werken en het enige metalen onderdeel is de slagpin en de kogels. Ook magazijnen voor kogels zijn al vele malen gemaakt met een 3D printer. Het is ook hier weer vrij eng dat we een nieuwe technologie hebben en er meteen een manier mee vinden om makkelijker wapens te maken.

2. Het kan blijkbaar met een inkjet printer. Er wordt een organisch materiaal in speciaal aangepaste printers geladen die ook de basis vormt voor het transporteren van bloedvaten. Hierdoor worden er in de “print”  bloedvaten ontwikkeld. Vraag me niet hoe het in zijn werk gaat, maar het is uitermate bizar.

1. In tegenstelling tot het maken van wapens, kan een 3D printer ook gebruikt worden om levens te redden. Zo heeft er onlangs een pasgeboren baby een soort “brace”  gekregen voor zijn luchtpijp. De luchtpijp was te zwak en moest verstevigd worden totdat de luchtpijp sterk genoeg was geworden. Dit is gelukt door een spalk te maken met een 3D printer. Dit is tevens het bewijs dat er een grote toekomst in 3D printen kan zitten en echt voor alle doeleinden te gebruiken is.

 

 

 

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*