Alles wat je moet weten over UV-printers

Door , donderdag 1 juni 2023 om 13:28 - Algemeen

Heb jij al weleens van een UV-printers gehoord? De kans is best groot dat je niet wist dat deze bestonden, maar ze werken uitstekend! Deze printers zijn namelijk erg goed voor het printen op materialen zoals: kunststof, glas, keramiek, leer, metaal, karton en hout.

Hoe werken Ultraviolette-printers?

Een UV-printer oftewel een ultraviolette printer is een soort printer die gebruik maakt van een inkt die wordt uitgehard door ultraviolet licht om op een object te worden geprint. Deze technologie maakt het mogelijk om op bijna elk materiaal te printen zoals: plastic, metaal en glas. Dit is perfect voor het afdrukken van op maat gemaakte promotiematerialen, decoratieve items en productverpakkingen.

Wat kan je beter niet doen?

Bij het afdrukken op stof kan de structuur van de stof de kwaliteit van de afdrukken beïnvloeden. De meeste soorten stof hebben een bepaalde textuur of structuur die ervoor kan zorgen dat de afdrukken minder scherp zijn. Dit kan vooral merkbaar zijn bij het afdrukken op zwart of donker gekleurde stoffen, waarbij de textuur van het materiaal meer opvalt.

Een belangrijk aandachtspunt bij het gebruik van UV-printers is het soort materiaal waarop wordt afgedrukt. Hoewel UV-printers in staat zijn om op bijna elk oppervlak te printen, is het belangrijk om rekening te houden met de eigenschappen van het materiaal om de beste afdrukkwaliteit te bereiken.

Waarom zie je deze printers bijna nooit?

Een van de grootste redenen dat je deze printers niet zomaar zal tegenkomen is, omdat deze printers erg veel geld kosten. Een kleinere UV-printer voor thuisgebruik of voor kleine bedrijven begint bij €2.500 tot €20.000, afhankelijk van de grootte en de functies. Een grotere UV-printer kan op grotere oppervlakken afdrukken en kan dus variëren van €30.000 tot meer dan €100.000, maar deze zijn ook sneller en hebben een betere afdrukresolutie! Naast de hoge aanschafkosten van deze printers hebben veel mensen er geen behoefte aan en kopen ze hem dus niet.

Conclusie

Zoals je ziet zijn UV-printers een erg effectieve manier voor het printen op verschillenden materialen zoals: kunststof, glas, leer, metaal en nog veel meer! Ze doen dat dus door het gebruik van inkt die verhard in combinatie met ultraviolette licht. Dit zorgt voor hoge kwaliteit afdrukken en daarnaast zijn ze om deze rede erg duurzaam. Onze conclusie is dan ook dat deze printers erg goed zijn, maar je moet er wel wat geld voor over hebben aangezien ze erg duur zijn.

About Joël | Inktweb.nl

Hallo, mijn naam is Joël en ik ben bij Inktweb.nl terecht gekomen via mijn Marketing & communicatie opleiding op het Horizon College in Alkmaar.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*