HP Smart app gebruiken om auto-updates uit te zetten? Dat doe je zo!

Door , vrijdag 27 januari 2023 om 12:30 - Algemeen | Doe-het-zelf

HP heeft voor de ePrinters een abonnement waarbij je gebruik kan maken van hun standaard opgestuurde toners of cartridges. Je hebt de volgende abonnementen: HP+, HP Instant Ink en geen abonnement (je koopt zelf je inkt). Als je iets verkeerds klikt bij het installeren kan je geen gebruik meer maken van huismerk cartridges. Als je huismerk cartridges wilt gebruiken zal je een instelling moeten aanpassen. En je kan hier lezen hoe je dat doet!

Het stappenplan voor gebruik van HP Smart app

Wij hebben dit stappenplan gemaakt, zodat jullie ons huismerk kunnen blijven gebruiken en dus ook goedkoper uit zijn bij het kopen van inkt. Het is belangrijk dat je deze stappen goed uitvoert, omdat het een hoop geld kan kosten als je alleen maar originele inkt kan gebruiken.

  1. Je begint met het downloaden van de HP Smart app en klikt op ‘nee, bedankt’ bij de eerste melding!
  2. De app zal nu vragen hoe je je printerupdates wilt en je klikt dan op ‘melding geven’ en dan op ’toepassen’ (later kan je de automatische updates volledig uitschakelen).
  3. Als je deze dingen gedaan hebt zal de app vragen of je een testpagina wilt printen, maar je kiest hier dan voor ‘pagina afdrukken overslaan’.
  4. Nu deze stappen zijn uitgevoerd krijg je op de printer de vraag of je de printerupdates wilt inschakelen en je kiest hier dan voor de knop ‘nee’ om het installeren van de printer af te ronden!
  5. De installatie van je printer is nu afgerond en je komt nu terecht in het hoofdmenu van de HP Smart app.

Het uitschakelen van auto-updates met HP Smart app

Nu je in het hoofdmenu van de HP Smart app zit moet je alleen nog de automatische updates helemaal uitschakelen en wij gaan dus nu uitleggen hoe je dat moet doen. Je kan deze alleen niet zomaar uitzetten, maar je moet hem namelijk via de webservices uitzetten.

HP Smart app op computer (klik op de afbeelding om naar de downloadpagina te gaan).

Uitschakelen van auto-updates met mobiel

  1. Om te beginnen klik je op je printer bovenaan in de HP Smart app en dan kom je bij de instellingen van je printer.
  2. In de instellingen staat ook de knop ‘geavanceerde instellingen’ en die open je nu.
  3. Je komt nu in een ander menu en daar klik je eerst op ‘webservices’. Daar vind je de optie ‘instellingen webservices’ en die open je dan.
  4. Klik vervolgens op ‘webservices verwijderen’ en het kan zijn dat als je dit klikt dat je vervolgens een pincode moet invoeren en die vind je op de toegangsklep van je printer!
  5. Als je de pincode hebt ingevuld (hoeft niet altijd) klik je op ‘webservices verwijderen’ en dan druk je de ‘ja’ knop in.
  6. Je zal nu zien dat de status van de webservices niet is ingeschakeld. Je klikt niet op ‘doorgaan’, maar je gaat terug naar het hoofdmenu in de HP Smart app.
  7. Je kan nu de ‘automatische updates installeren’ uitschakelen in de instellingen op je printer. Dat doe je door de instellingen op je printer te openen en op ‘printeronderhoud’ te klikken.
  8. Nu druk je op de knop ‘de printer bijwerken’ en dan ga je naar ‘opties printerupdates’. Deze zal op ‘auto’ maar je moet hem veranderen naar ‘geen controle’.
  9. Je printer vraagt nu of je de printerupdates wilt inschakelen. Hier klik je op ‘nee’, zodat je printer niet automatisch gaat updaten.

Uitschakelen van auto-updates met computer

  1. Je printer wordt automatisch geïnstalleerd via Windows 10 en als dit is gebeurt krijg je vervolgens een melding waarmee je de HP Smart app kan downloaden!
  2. Wanneer de app is gedownload kan je hem openen en op het scherm klik je op ‘alles afwijzen’.
  3. Nu alles is afgewezen klik je op de printer in de HP Smart app en je navigeert dan naar ‘geavanceerde instellingen’.
  4. Je klikt daarna op ‘webservices’ en deze schakel je uit. Als dit gedaan is krijg je op je scherm te zien dat deze is uit geschakeld.
  5. Nu ga je naar de tab ‘start’ en dan klik je links op het scherm ‘printerupdate’ aan.
  6. Als je dit hebt gedaan kies je onderaan op het scherm ‘niet op updates controleren’ en dan klik je op ’toepassen‘. En de automatische updates zijn nu uitgeschakeld!

Nadat je deze stappen hebt uitgevoerd kan je gaan beginnen met printen, maar je hebt natuurlijk nog wel wat inkt nodig voor je printer en die kan je kopen bij Inktweb.nl voor de laagste prijs, de hoogste kwaliteit en de snelste levering!

About Joël | Inktweb.nl

Hallo, mijn naam is Joël en ik ben bij Inktweb.nl terecht gekomen via mijn Marketing & communicatie opleiding op het Horizon College in Alkmaar.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*