Voordelen en nadelen van multifunctionele printers

Door , vrijdag 23 december 2016 om 15:23 - Algemeen

Voordelen en Nadelen van multifunctionele printers
Sinds de eerste multifunctionele printers op de markt zijn verkiezen veel consumenten en organisaties de veelzijdigheid van deze printers boven de traditionele printer. Dat is natuurlijk niet vreemd want het scheelt twee apparaten, zowel in aanschaf als in ruimte. Multifunctionele printers hebben echter niet alleen voordelen. Sterker nog, het kan zo zijn dat het verstandiger is voor een traditionele printer te kiezen. Maak daarom de juiste keuze en weeg de voor- en nadelen tegen elkaar af.

Minder kosten bij de aanschaf van Multifunctionele printers

Je kunt er moeilijk omheen, een van de grootste voordelen van een multifunctionele printer is de prijs. Wanneer je elke functie van deze printers apart in een apparaat moet aanschaffen ben je ook al gauw drie keer zoveel kwijt. Het is daardoor beduidend goedkoper om te kiezen voor een multifunctionele printer.

Extra functionaliteit en besparing in tijd

Naast een besparing in aanschaf kun je jezelf ook tijd besparen. Door de combinatie van printen, kopiëren en scannen hoef je bijvoorbeeld niet je scan nog naar de printer te sturen. Scans kunnen ook direct uitgeprint worden.

Ruimtebesparing

Door alle functionaliteit in een apparaat te verwerken hoef je niet meer een apart kopieerapparaat, scanner en printer te hebben. Hierdoor heb je een significante ruimtebesparing die je weer voor andere zaken kunt gebruiken. Als je krap woont of een klein kantoor hebt is het dus ideaal om een multifunctionele printer te gebruiken.

Besparen op inkt of toner met een traditionele printer

Hoewel het misschien niet direct overduidelijk is kun je met een traditionele printer makkelijker op inkt of toner besparen. Er kunnen namelijk vaak grotere cartridges/toners en die zijn goedkoper. Je hoeft ze ook minder vaak in te kopen en te vervangen.

Printsnelheid

Een traditionele printer kan over het algemeen sneller printen dan een multifunctionele printer. Print je vaak en in grote hoeveelheden? Dan kan dit echt verschil maken. Dit in combinatie met grotere toners en cartridges kan je aardig wat tijd besparen. Gebruik je de printer gewoon thuis? Dan is dit waarschijnlijk niet een factor die een grote rol speelt.

Print file

Staat de printer op kantoor en zijn er veel medewerkers die hem gebruiken? Dan kan er een file ontstaan voor de printer. In zo’n geval is het beter om drie losse apparaten te hebben. De meeste bedrijven zullen hier over het algemeen geen last van hebben. Met name omdat het niet vaak voorkomt dat er meerdere mensen perse op hetzelfde moment moeten printen, scannen of kopiëren.

Conclusie

Dit waren de voornaamste voordelen en nadelen van multifunctionele printers. Afhankelijk van jouw voorkeuren en situatie kun je eenvoudig kiezen welk type printer het beste bij je past. Tegenwoordig kiezen de meeste particulieren en het MKB voor een multifunctionele printer.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*