Hier moet je op letten als je een 2e hands printer koopt.

Door , donderdag 27 februari 2014 om 15:40 - Algemeen | Doe-het-zelf

Printers komen en gaan. Soms staan ze 3 jaar stof te verzamelen op een bureau voordat je hem een keer gebruikt, en soms komt er na een maand intensief printen een error bericht omhoog waardoor je printer nog weigert door te gaan. Dit laatste probleem is vooral zeer vervelend als je een printer hebt van enkele honderden of duizenden euro’s. Het is niet verstandig om steeds een grote uitgave te doen als je na een maand je printer al weer moet vervangen, dus wil je wel eens een 2e hands printer zoeken. Een die bij een oud vrouwtje heeft gestaan en vrij weinig gebruikt is, nog zo goed als nieuw, maar de helft van de prijs!  Vaak kunnen er vervelende addertjes onder het gras zitten, misschien functioneert de printer nu nog wel goed maar stopt deze na een paar dagen, of print hij alleen maar testpagina’s uit en niet de tekst of afbeelding die je wil. Om dit soort problemen te voorkomen hebben we bij Inktweb.nl een lijst samengesteld die kan helpen bij het aanschaffen van een 2e hands printer, waar moet je nou precies op letten?

IMG_27022014_150330

Het is vrij lastig om echt goed te weten of een printer in goede staat is, maar er zijn een paar punten die best belangrijk zijn die je goed in je achterhoofd moet houden:

Tips Voor Inkjet Printers

  1. Is de printer compleet? Zitten alle kabels erbij samen met eventuele Disc tray’s en papierlades. 
  2. Functioneert de printer? Probeer met een multifunctional printer een kopie te maken, of probeer een test print uit. Dit kan vaak ook zonder PC, zoek voor de type printer van tevoren op hoe dat werkt.
  3. Hoe oud is de printer? Modellen die al een paar jaar oud zijn, zijn vaak ook al veel gebruikt.
  4. Zijn de cartridges voor de printer nog goed leverbaar? Oudere printers hebben soms cartridge die minder en minder verkocht worden. Het kan zo heel moeilijk zijn om voor een 2e hands printer nieuwe cartridges te krijgen.

Tips Voor Laser Printers

  1. Functioneert de printer volledig. Probeer ook bij deze printers een testpagina uit. 
  2. Hoe duur zijn de toner, drum en fuser? Zorg dat de kosten voor nieuwe onderdelen niet duurder worden dan een nieuwe printer.
  3. Is de printer compleet? Controleer of alle kabels meegeleverd worden.
  4. Schakel de printer aan zonder PC. Vaak hebben Laser printers een LCD scherm waarop informatie wordt weergegeven. Hieraan kun je snel zien of de printer een error heeft waardoor deze niet zal werken.

 

dust_fa427de0-07a3-457e-a584-afd02cd3df45

Het blijft altijd een beetje giswerk met 2e hands printers. Net als met al het 2e hands materiaal weet je niet zeker hoe vaak het object gebruikt is en in welke staat het precies verkeerd. Bij een Inkjet printer kan bijvoorbeeld hetabsorptiekussen bijna vol zijn. Dit is niet te meten en kan zomaar gebeuren zonder enige indicatie dat het absorptiekussen vol raakt. Ook de verkoper kan dus niet weten wanneer dit gebeurt, het enige wat je hiervoor kan doen is de verkoper vertrouwen op zijn woord als je vraagt hoe vaak de printer is gebruikt.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*