Waarom zit mijn HP toner in een andere doos?

Door , woensdag 14 april 2021 om 18:06 - Algemeen

HP heeft het grootste printermarktaandeel op het moment. Deze printers hebben natuurlijk cartridges en toners nodig. Je hebt een nieuwe HP toner gekocht, krijgt hem binnen, maar tot je grote verbazing zit de toner in een andere doos dan op de website stond. De doos is wit of bruin en bevat geen afbeeldingen. Hoe kan dat? En kan je deze toner probleemloos gebruiken? Dat lees je in dit artikel.

contract toner dozen
Zo’n soort doos ontvangen? Schrik niet!

Prijsverschil

Wij krijgen soms de vraag van klanten die een HP toner in een andere doos hebben ontvangen dan dat ze gewend zijn, of de doos niet overeen komt met de foto op de website waar ze het besteld hebben. Soms wordt zelfs de conclusie getrokken dat de geleverde toner een niet-origineel huismerk product is door deze afwijkende doos. Dit is geheel onwaar. We garanderen deze klanten ook altijd dat het om de juiste toners gaat en deze probleemloos in de printer passen.

Maar hoe komt het dan dat de toner in een andere doos zit? Dit heeft alles te maken met het contractuele distributieprogramma van HP. We noemen ze daarom ook wel ‘contracttoners’. Deze toner cartridges worden in grote oplage voor een verlaagde prijs verkocht aan bedrijven die veel van dezelfde toners gebruiken, en worden vaak maandelijks geleverd in vooraf vastgestelde aantallen. De dozen zijn vaak simpel bedrukt zonder kleuren, en hebben een kleiner formaat dan de reguliere retaildozen van HP toners. Dit maakt de dozen milieuvriendelijker om te produceren en transporteren.

Hoe verkrijgen webshops deze contract toners dan? Sommige leveranciers bieden verschillende soorten toners aan, in verschillende varianten en verpakkingen. In sommige gevallen zijn dit contract toners. Het voordeel van deze toners is dat de prijs vaak een stuk lager ligt, omdat ze worden opgekocht wanneer een contractklant van HP restvoorraad over heeft. Webshops verhalen deze toners dan bij de leverancier voor een verlaagde prijs, en spelen deze korting door naar jou als eindgebruiker. Op die manier kun jij als klant gemakkelijk besparen op je printkosten!

Originele toners

Soms wordt de onjuiste conclusie getrokken dat contracttoners geen echte toners zijn van HP. Dit is een fabel. De toners worden geproduceerd door HP, en beschikken ook altijd over een speciaal “HP Security Label”. Dit is een holografische sticker met een QR- en streepjescode die op de doos zit. Met deze sticker zie je in één oogopslag dat een contract toner een officieel HP product is. Hieronder zie je een geanimeerde afbeelding die de verschillende HP Security Labels toont.

HP security labels geanimeerd
Alle HP Security Labels op een rijtje.

De holo-sticker is niet de enige manier om een originele HP contracttoner te herkennen. Op andere plaatsen op de doos en op de toner zelf staan verschillende codes vermeldt waarmee je kunt nagaan dat het om een officieel HP product gaat. Zie het onderstaande document van HP. Deze informatie is ook te vinden in de meeste HP contracttoner dozen.

HP document how to identify contract toners

Ook via de website van HP is het mogelijk om de valideren of het om een officiele toner gaat. Je kan bijvoorbeeld de QR-code op de sticker scannen, of handmatig de code invullen op de website van HP. Dat doe je via deze link.

Via de website van HP is het ook mogelijk om codes te verifiëren.

Nawoord

We hopen met dit artikel je zorgen weggenomen te hebben. Heb je nog vragen of opmerkingen? Schroom niet om hieronder een reactie achter te laten! Vragen over je bestelde HP toner? Neem contact met ons op. We helpen je graag verder.

FLWR geld besparen inkt

About Youp

Youp is via zijn marketing & communicatie opleiding bij Inktweb.nl terecht gekomen als stagiair, en werkt hedendaags full-time als content manager, grafisch designer en marketeer.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*