Wat is en hoe werkt de ZINK printtechnologie?

Door , maandag 17 april 2023 om 12:49 - Algemeen

De ZINK printtechnologie is een manier van printen die al best lang gebuikt wordt en voor heel veel mensen erg handig is. En het begon als project in de jaren van 1990 door het bedrijf Polaroid Corporation.

Wat is ZINK eigenlijk?

de naam ZINK is een afkorting voor ‘zero ink’ en dat komt, omdat deze manier van printen geen inkt gebruikt. Het aanschaffen van een ZINK printer zal vaak wel iets meer kosten, maar ze zijn op latere wijze vaak wel een stuk goedkoper. Een bekend voorbeeld van een ZINK printer is bijvoorbeeld de Canon Zoemini. Deze gebruikt dus Zero Ink papier en als je bij ons het huismerk koopt betaal je slechts € 26,00 voor maar liefst 50 vellen.

Hoe werkt een ZINK printer?

Een zink printer werkt op een accu en deze accu zorgt ervoor dat de printer het papier kan verwarmen en dus uiteindelijk kan printen. Als de printer het papier verwarmt komen de kleurkristallen in het papier vrij en deze zullen met elkaar gaan mengen. De kleuren gaan steeds meer mengen tot de foto die je gemaakt hebt en daarna krijg je dus je net gemaakte foto uit de printer. Een ZINK printer (vaak ook wel een pocket printer) is daarom dus ook erg handig voor op vakantie, omdat je met gemak een foto collage kan maken en je herinneringen kan opslaan!

ZINK papier in de kleurlagen verdeeld

De werking van het ZINK papier

Wij hebben net al een klein beetje uitgelegd hoe ZINK papier werkt bij deze printer, maar wij geven hier nog een duidelijke uitleg van hoe het werkt. Het zit namelijk zo dat de kleurenkristallen in lagen verdeeld zijn (de kleurkristallen hebben voordat ze verwarmd worden nog geen kleur). En als het papier wordt verwarmd door de printer komen de kleuren tevoorschijn en en beginnen ze met het vormen van een afbeelding. Dat kost wat tijd en dat is dus de rede dat deze printers er soms wat langer over doen!

De conclusie

Wij raden dus zeker aan om een keer een van deze printers aan te schaffen, omdat het erg leuk kan zijn om als cadeau te geven aan iemand. Je kan hem zelf ook goed gebruiken als je bijvoorbeeld op reis gaat of als je wat leuks gaat doen en het is een voordelige manier van printen!

About Joël | Inktweb.nl

Hallo, mijn naam is Joël en ik ben bij Inktweb.nl terecht gekomen via mijn Marketing & communicatie opleiding op het Horizon College in Alkmaar.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*