Wat voor soort labelfuncties zijn er en waarom?

Door , donderdag 9 november 2023 om 11:29 - Algemeen

Om te beginnen zijn er erg veel soorten en maten labels, en deze hebben allemaal een andere functie. Dat is dan ook de reden dat je labels voor een heleboel verschillende dingen kan gebruiken. Denk hierbij aan het aangeven van een naam, sorteren van product en zorgen voor vindbaarheid. En daarom gaan wij vandaag verschillende labelfuncties bespreken.

Belangrijkste waar ze voor gebruikt worden

  1. Productetikettering
  2. Organisatie en ordening
  3. Logistiek en verzending

Nu je een beetje weet waar ze veel voor gebruikt kunnen worden, gaan we het hebben over waarom dit zo is. Dit geeft je duidelijkheid en als jij beslist labels bij ons te bestellen kan jij de beste keuze maken!

Productetikettering

Bij productetikettering is het grootse aandachtspunt het identificeren en belangrijke informatie weergeven van een product. Zo heb je bij het kopen van maïs achter op het verpakking een stickertje zitten met voedingswaarde en nog veel meer. Deze labels zijn dus bedoel voor het aangeven van informatie en het duidelijk maken van iets.

Laten zien van informatie is ook een van  de labelfuncties!

Organisatie en ordening

Je kunt labels ook gebruiken voor organisatie en ordening van producten in bijvoorbeeld een magazijn. Je kan namelijk namen geven aan bepaalde producten en deze een voorraad locatie geven. Zo kun je dingen gemakkelijk vinden en weet je bijna zeker dat je altijd het juiste product zal hebben. En dit is dan ook meteen een van de belangrijkste labelfuncties!

Logistiek en verzending

Het gebruik van labels bij logistiek en verzending is erg goed, omdat het veel duidelijkheid geeft over waar en wanneer een pakketje heen moet, en wanneer dat moet gebeuren. Als je dit doet kan je een goed systeem ontwikkelen en dat is de rede dat wij vaak jullie pakketje de volgende dag kunnen leveren! Dat is dan ook de rede dat je het beste bij Inktweb.nl kan bestellen. Als je pakketje dan klaar voor verzending is, kun je gebruik maken van track & trace.

Track & trace
Track & trace is simpelweg het volgen van een label, zodat je de locatie kunt achterhalen. Neem als voorbeeld dat je inkt besteld bij ons en je krijgt een mail wanneer je pakket bij PostNL is. Die krijg je, omdat hun moeten bevestigen dat je pakket geleverd is en op deze manier krijg je bij elke update van je pakketje een mailtje. En al die updates worden aan jou doorgegeven door middel van het scannen van de label.

Conclusie

Er zijn zoals je ziet dus best wel wat labelfuncties, zoals productetikettering, organiseren, en voor logistiek. Hetgeen waar je wel op moet letten bij het bestellen van labels is het formaat. Deze moet namelijk wel in je labelprinter passen en goed zijn voor wat je met de labels wilt doen. Als jij nu labels wilt bestellen kan je dat natuurlijk bij Inktweb.nl voor de laagste prijs en hoogste kwaliteit!

About Joël | Inktweb.nl

Hallo, mijn naam is Joël en ik ben bij Inktweb.nl terecht gekomen via mijn Marketing & communicatie opleiding op het Horizon College in Alkmaar.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*