Wat zijn de verschillen tussen de HP printertypes?

Door , dinsdag 9 november 2021 om 11:43 - Algemeen

Een HP printer, je bent bereidt om er een te kopen maar er zijn te veel verschillende HP printer series en modellen om mee te printen, en je twijfelt over welke het beste bij jouw wensen past. De opties voor printers zijn de laatste jaren alleen maar verder uitgebreid, waardoor de keuze moeilijker wordt, en dit principe geldt ook voor bijna elk merk, waaronder HP.

HP heeft haar printers in diverse productlijnen onderverdeeld die allemaal voor een andere omgeving en intentie zijn ontworpen – vaak met een ander soort hantering waardoor het gemakkelijker is voor de consument om specifiek de juiste printer te kiezen voor zijn of haar doeleinden. De meest doorgaande HP modellen zijn als volgt:

  • DeskJet
  • ENVY
  • OfficeJet (Pro)
  • LaserJet (Pro)
  • PageWide
  • Photosmart

De printer series van HP zijn in vergelijking tot hun concurrenten de populairste aanbieder op de markt. In 2019 hadden ze een printer marktaandeel van 26.6%. Dit maakt HP het meest verkochte printermerk, met Canon op de tweede plaats en Brother als derde.

In totaal zijn er ontzettend veel verschillende soorten printertypes en merken, en het kan best lastig zijn om zelf de modellen te vergelijken. Gelukkig heeft Inktweb.nl voor jou op een rijtje gezet wat de verschillen zijn tussen deze printer modellen zodat jij de juist printer vindt die het beste bij jouw wensen past!

HP DeskJet

HP DeskJet printers zijn vooral ontworpen voor thuisgebruik. De HP DeskJet is compact en heeft het kleinste formaat vergeleken met de rest van de modellen. Deze printer is vooral geschikt als je niet heel veel print en geen ruimte hebt voor een grote printer. De DeskJet printer print 8 pagina’s per minuut en kan naast afdrukken ook scannen en kopiëren. DeskJets zijn eenvoudig, vaak goedkoper dan andere modellen en zijn gebouwd om lang mee te gaan.

HP DeskJet Printer

HP ENVY

Ook de HP ENVY printer is gemaakt voor thuisgebruik. De HP ENVY printer is een inkjetprinter met vaak iets meer opties dan een HP DeskJet. Een ENVY printer kan naast afdrukken, scannen en kopiëren vaak ook dubbelzijdig afdrukken en foto’s printen. Ook heeft dit printertype een handig kleurenscherm of touchscreen waarop je instellingen aan kunt passen en waardoor de printer gemakkelijk te bedienen is.

HP ENVY

HP OfficeJet (Pro)

Eigenlijk zegt de serienaam van deze printer al waarvoor hij is bedoeld. De HP OfficeJet printer is ontworpen voor kantooromgevingen. Een OfficeJet is een inkjetprinter met een gemiddelde afdruksnelheid van 15 pagina’s per minuut en is vooral geschikt voor kleine kantoren.

HP OfficeJet printer

Daarnaast is er ook nog de HP OfficeJet Pro. Deze printer is bedoeld voor grotere kantooromgevingen. De OfficeJet Pro is sneller, heeft een grotere in- en uitvoerlade en kan vrijwel altijd scannen en kopiëren. De meeste modellen hebben ook een automatische documentinvoer, waarmee je in één keer een stapel documenten scant of kopieert.

HP OfficeJet printer (pro)

HP LaserJet

Een HP LaserJet printer gebruikt geen inktcartridges maar toners om een afdruk te maken. Toners maken ook gebruik van inkt, maar in poedervorm. Deze zijn voordeliger dan cartridges en hoef je minder vaak te vervangen. Hierdoor is een LaserJet zeer geschikt voor plekken waar veel geprint wordt. Deze serie heeft een hoge afdruksnelheid, waardoor je achter elkaar door print. Het grootste deel van de HP LaserJet printer series biedt de mogelijkheid om dubbelzijdig af te drukken en te scannen.

Daarnaast is er ook nog een LaserJet Pro variant met een hogere pagina afdruksnelheid en grotere print capaciteit. De Pro variant kan wel liefst het dubbele opleveren in dezelfde tijd als een standaard LaserJet.

HP LaserJet printers (Normaal en pro)

HP PageWide

De HP PageWide printer serie is gemaakt voor grote kantooromgevingen waar veel geprint wordt. Deze printer serie heeft de snelste pagina afdruksnelheid met 35 pagina’s per minuut en is het meest geschikt voor grote bedrijven. De PageWide printer heeft geen printkop, hierdoor kan deze nooit verstopt raken. De HP PageWide is een thermoprinter, dit houdt in dat een afdruk in één keer over de volledige breedte van een pagina geprint wordt, in plaats van lijn voor lijn. Daarnaast heeft dit printertype een Pro variant die capabel is om het dubbele aantal prints te maken in korte tijd.

Deze printerserie voorzien van een automatische documentinvoer waardoor ze automatisch gemakkelijk een hele stapel papier kopiëren of scannen. Ook kunnen ze, net als alle andere printers, verbinden met een netwerk. Hierdoor kun je overal in het bedrijf verbinden met de printer en dus afdrukken maken.

HP PageWide printer

HP PhotoSmart

HP PhotoSmart printers zijn ontworpen voor thuisgebruikers die een voordelige optie zoeken om foto’s en documenten te printen, kopiëren en scans te maken. De HP PhotoSmart printer biedt volledige vrijheid met een print- scan- én kopieerfunctie. Deze printer serie kan tot wel 32 pagina’s in zwart- en 30 pagina’s per minuut in kleur printen. Daarnaast is het ook nog eens een perfecte printer om foto’s mee uit te printen.

HP PhotoSmart

Tot slot

Het is belangrijk om een printer uit te kiezen die naar jouw wensen voldoet. Daarom hopen we dat wij verduidelijkingen hebben kunnen geven over de verschillende HP printerseries en dat we goed advies hebben kunnen geven voor het kiezen van een nieuwe printer.

Toch kan printen met ieder van de voorgenoemde printers nog steeds zeer prijzig uit komen. Vooral met originele kwaliteit inkt. Daarom is het altijd voordeliger om huismerken te gebruiken. Over de jaren heen zijn de productieprocessen voor huismerk printproducten verder geoptimaliseerd. De meeste voorkomende problemen en verhalen over huismerk cartridges zijn gladgestreken en verbetert.

Inktweb.nl heeft een oog voor kwaliteit en vindt dat printen veel voordeliger kan. Daarom bieden wij onze eigen assortiment huismerk inkt– en tonercartridges aan, waaronder FLWR. De hoge kwaliteitseisen, betere vulling en de lage prijs tegenover het origineel zijn belangrijke factoren die wij uiteraard garanderen. Ons gehele huismerk inktassortiment op Inktweb.nl is verzekerd met onze 2 jaar garantie, zodat jij altijd werkende cartridges hebt en gewoon, zonder problemen verder kunt printen.

Heb je nog meer vragen over een bepaalde printerserie? Laat je vraag achter in de reacties en wij zullen je verder proberen te helpen.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*