Wat zijn VESA formaten en waarvoor zijn ze?

Door , maandag 27 maart 2023 om 12:59 - Algemeen

Om te beginnen gaan we even kort uitleggen wat VESA precies is en waarvoor je ze gebruikt. VESA staat voor ‘Video Electronics Standards Association’ en je gebruikt het dus om het formaat van je schermbevestiging aan te geven. En nu weet je dus ook meteen waarvoor je het gebruikt!

De meest gebruikte VESA formaten

De 2 meest gebruikte VESA formaten zijn 75 en 100. Dit betekent dus dat de schroefgaatjes in je scherm 75 mm of 100 mm van elkaar af zitten en als je dus een andere houder voor je scherm wilt halen je dat formaat moet hebben! Daarnaast is het ook handig om even te kijken naar wat je scherm weegt, want in sommige gevallen is de beugel niet sterk genoeg voor je scherm. Vanaf VESA 100 kan je een TV scherm gebruiken, omdat deze wat groter zijn en dus ook wat meer gewicht kunnen hebben.

Waarom is goede kwaliteit belangrijk?

Het hebben van een goede kwaliteit beugel voor je scherm is belangrijk, omdat je scherm kan vallen bij een slechte kwaliteit! Je bent dus beter af om wat meer uit te geven aan een betere beugel. Het vervangen van je scherm zal ook meer kosten, maar wij bieden nu goede kwaliteit beugels voor je scherm voor een leuke prijs! Wij hebben nu namelijk monitorarmen en TV beugels van Neomounts.

Waar moet je op letten bij het kopen van een arm?

  • Gewicht: Het gewicht van je scherm is belangrijk om te weten, omdat als je scherm te zwaar is gaat hij hangen. Dat zorgt voor een minder goede ervaring bij het gebruik van je standaard en de kans dat je schermt valt is dan ook groter!
  • Functies: De functies van je monitorarm of beugel zijn niet het meest belangrijk, maar het is wel fijn als je je scherm in de hoogte kan aanpassen en welke afstand je hem van de muur af wilt hebben. De meeste armen en stands die wij aanbieden kunnen dit gelukkig ook.
  • VESA: Het letten op het VESA formaat is het makkelijkst, maar het kopen van de verkeerde maar zorgt voor de meeste problemen. Zorg daarom dat je goed kijkt naar het VESA formaat en dan zal je geen problemen en kan je hem zonder moeite installeren!

conclusie

Zo zie je dus dat het formaat VESA erg belangrijk is bij het aanschaffen van een monitorarm of TV beugel. Als deze namelijk te groot of te klein is zal hij niet samenwerken met je scherm en dat betekent dat je een andere beugel moet halen of dat je een VESA adapter moet kopen.

Dit waren onze tips voor het kopen van een monitorarm en/of een TV beugel! als je nog vragen hebt kan je een reactie achterlaten op dit artikel en anders kan je even contact opnemen met onze klantenservice. En als laatste kan je voor Neomounts gerelateerde vragen hun hier bereiken.

About Joël | Inktweb.nl

Hallo, mijn naam is Joël en ik ben bij Inktweb.nl terecht gekomen via mijn Marketing & communicatie opleiding op het Horizon College in Alkmaar.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*