Webshop pakket verzenden

Door , vrijdag 24 februari 2017 om 16:09 - Algemeen

Ben je van plan om een webshop te starten? De logistiek is hier een groot onderdeel van. Binnen je webshop heb je controle over bijna alles, van de promotie tot aanpassingen op de website en het webshop pakket verzenden. Wanneer je echter het pakket verzend ligt het vervolg buiten je macht. En, laat dit nu net één van de aspecten zijn die je webshop kunnen maken of breken.

Het is daarom belangrijk een goed doordachte strategie te hebben van verpakking tot verzending. Lees dit artikel daarom goed.

De verzending verpakken

Het zal regelmatig gebeuren dat een klant meerdere producten in één bestelling plaatst. Je wilt daarom altijd genoeg goede postdozen in huis hebben. Een kapotte postdoos is natuurlijk not done. Dit geeft de klant een verkeerd beeld van het bedrijf en kan bovendien schade toebrengen aan de bestelde producten. Om de producten nog beter te beschermen is het handig om wat beschermingsmateriaal rondom de producten te plaatsen.

Tip: Als webshop ontvang je zelf waarschijnlijk diverse dozen met producten. Deze dozen kunnen met een versnipperaar omgetoverd worden tot opvulmateriaal. Een milleubewuste keuze die wij bij Inktweb.nl ook hebben gemaakt.

Verzendopties

Voor je producten kunt gaan versturen is het belangrijk om te bepalen hoe en of je de kosten door gaat berekenen aan klanten. Er zijn diverse strategieën die je hier kunt voeren, we zullen ze hieronder kort bespreken.

Gratis verzending

Het aanbieden van gratis verzending is steeds populairder. Met name omdat onderzoek aantoont dat websitebezoekers hun winkelkarretje veel minder snel verlaten wanneer de verzending gratis is. Dit kan op vier manieren bereikt worden:

  • Verhoging van de productprijs en dus betaald de klant alsnog.
  • Verzendkosten aftrekken van je marge hierbij betaalt de webshop.
  • Een lichte verhoging van de prijzen en een deel van de marge. De middenweg.
  • Alleen gratis verzending vanaf een bepaald bedrag.

Realtime prijzen

Door een koppeling te creëren met bezorgbedrijven is het tegenwoordig mogelijk om de exacte prijzen van hen aan te houden. Zo betaalt de klant nooit teveel en draai jij niet op voor te weinig in rekening gebrachte verzendkosten.

Vaste prijzen

Een andere veel gebruikte strategie bij het verzenden van webshop pakketten is werken met vaste prijzen voor verzendkosten. Let er hierbij wel op dat de prijs ergens in het midden ligt, anders bereken je snel te veel of juist te weinig aan klanten. Deze strategie is vooral aan te raden wanneer je verzendingen elkaar niet veel ontlopen in gewicht en formaat.

Labelen van de verpakking

Nadat de bestelling bij elkaar gepakt is kan deze gelabeld worden. HIervoor moet je natuurlijk eerst bepalen welke bezorgservice(s) je gaat gebruiken. Zij hanteren namelijk uiteenlopende methoden voor het verzenden van pakketten, bovendien wil je natuurlijk de beste prijs en service.

Labels printen om webshop pakket verzenden

Veel webshops beginnen met het handmatig schrijven van labels, dit is echter al gauw niet handig meer. Onze ervaring is dat je na de beginfase het beste aan de slag kunt met labelprinters (Dymo 99012 en 99014 zijn bijvoorbeeld populaire labels). Ben je wat verder kun je overwegen over te stappen op en LP Label printer. Me de LP printer labels kun je etiketten maken voor onder andere:

  • TNT
  • GLS
  • Packs
  • DPD
  • UPS

Webshop pakket verzenden

Het verzenden van pakketten is niet ingewikkeld, maar het voeren van een goed werkende en efficiënte strategie kan soms lastig zijn. Hopelijk helpt dit artikel je hierbij. Inktweb heeft overigens tegenwoordig ook een groothandel in kantoorartikelen en print consumables. Deze groothandel is perfect voor resellers en dropshipment. Bestellingen kunnen zelfs geheel uit uw naam verstuurd worden (zonder enige vermelding van Inktweb.nl). In dat geval neemt Inktweb.nl dus (ontzichtbaar) al uw zorgen met betrekking tot verpakking en verzending over.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*