Welke printers printen eigenlijk duurzaam?

Door , dinsdag 15 november 2022 om 15:24 - Algemeen

Een vraag die best vaak gesteld wordt is welke printers printen eigenlijk duurzaam? En dat is best een goede vraag, want op deze manier kan je weer een beetje geld besparen aangezien alles duurder wordt. Daarom ga ik het hebben over welke soorten printers duurzaam zijn en waarom dat zo is.

Duurzaamste printers (niet op volgorde)

  • Epson EcoTank ET-4850 Inkjetprinter
  • Epson EcoTank ET-3850 Inkjetprinter
  • Epson Expression Home XP-4150 Inkjetprinter
  • Brother HL-L2350DW Laserprinter 
  • Brother MFC-L2710DW Laserprinter 

Epson EcoTank series

De Epson EcoTank printers zijn vaak erg duurzaam, omdat je minder geld uit hoeft te geven aan het kopen van inkt. En je koopt voor een betere prijs dan ook meer inkt voor je printer. Deze printers maken namelijk gebruik van kleine tanks die in je printer zitten en die kan je vullen met inkt die in flesjes zit. Deze inkt is goedkoper, omdat er geen chip in hoeft en er dus geen extra kosten aan zitten. Het enige nadeel van de EcoTank printers is dat ze veel kosten om aan te schaffen maar daarna bespaar je ook een heleboel geld. En de meest duurzame printers van deze serie zijn dan ook de ET-4850 en de ET-3850.

Epson Expression Home serie

De meest duurzame printer van deze serie is de XP-4150 en dat is, omdat de printer redelijk zuinig met het inktgebruik maar buiten dat is deze printer erg betaalbaar. Na het lezen van een aantal reviews zijn wij tot de conclusie gekomen dat deze printer ook erg makkelijk te gebruiken is. Als je van plan bent om over te schakelen naar deze Epson printer is het dus een goede overstap en is het makkelijk wennen. Bij ons op Inktweb.nl zijn de Epson 603 cartridges (voor deze printer) erg veel verkocht en ze zijn ook erg betaalbaar.

Epson XP-4150

Brother HL series

De Brother HL-L2350DW ook een best wel duurzame printer en is hij zuinig met de inkt die hij gebruikt. Deze kost printer kost alleen iets meer als de XP-4150 maar hij is dan ook iets beter. Deze printer is erg compact erg dat komt dan ook goed uit voor mensen thuis. De prijs van deze printer is iets hoger door het gebruik van toners in plaats van cartridges maar die gaan langer mee en dat maakt deze printer duurzaam. Ook voor deze printer bieden wij een huismerk optie aan en sommige daarvan zijn super betaalbaar (dat ligt aan welke toner serie je voor de printer koopt).

Brother HL-L2350DW

Brother MFC series

De Brother MFC-L2710DW maakt gebruik van dezelfde toners als die bij de Brother HL-L2350DW. Ook deze printer is erg zuinig met de inkt en het verschil in deze printer en de vorige is dan vooral het aantal functies die hij heeft. Deze Brother printer is namelijk iets beter te gebruiken bij kleine kantoortjes of grote huishoudens. Voor de rest werkt deze printer hetzelfde en hij is dan ook makkelijk te installeren.

Brother MFC-L2710DW

De conclusie

De conclusie voor deze printers is dat ze allemaal erg duurzaam zijn en dat de prijs erg verschilt in wat voor inkt je printer gebruikt zoals het prijsverschil in toners en inktflesjes. En dat komt dan door de chip er andere dingen die wel in een toner zit en niet in de flesjes. Daarom raden wij de Epson EcoTank series het meeste aan die zijn in het begin duur om aan te schaffen maar ze zijn op latere wijze veel duurzamer dan de rest van de printers.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*