Wireless printen

Door , maandag 9 januari 2023 om 12:11 - Algemeen

Iedereen heeft tegenwoordig wel een laptop, tablet en/of computer. Al deze apparaten maken steeds meer gebruik van het internet en zijn steeds afhankelijker van het internet. Printers tegenwoordig ook. Deze afhankelijkheid komt met name door onze eigen afhankelijkheid van het internet. Producenten van apparatuur willen internetgebruik gemakkelijk maken en dit bovendien graag wireless aanbieden zodat je niet gebonden bent aan een specifieke locatie of via een kabel.

Er zijn diverse wireless printers beschikbaar, maar wat kunnen zie precies en hoe werken de verschillende connectiviteitstechnologieën? Het is handig om je hier voor de aankoop even in te verdiepen en daarom zullen wij hier de belangrijkste zaken nader uitleggen.

wireless printen

Wat is wireless printen?

Wireless printen is precies wat je zou verwachten en letterlijk vertaald: draadloos printen. Je kunt dus printen zonder jouw device via een kabel aan te sluiten op de printer. Er zijn hiervoor verschillende mogelijkheden, namelijk; printen via LAN (Local Area Network) met wifi, printen via Wi-Fi direct en direct printing. Je kunt wireless printers herkennen aan het wireless logo. Het enige dat je verder nodig hebt is een router, en Wi-Fi netwerk.

Wireless printen via een (Wi-Fi) LAN netwerk

Dit is verreweg de meest voorkomende manier om draadloos te printen. In het geval van een LAN wireless printer is de printer aangesloten op het netwerk en kunnen alleen de devices die op hetzelfde netwerk aangesloten zijn printen. Zo zijn er verder geen kabels nodig (die toch altijd in de weg liggen of de boel rommelig maken). Dit type wireless printers worden veel door bedrijven gebruikt in een beveiligde netwerkomgeving.

Wi-Fi Direct Printen

Wi-Fi printen is eenvoudiger en omvat dezelfde functies als via een lokaal netwerk printen. Met een Wi-Fi printer kun je ook printen als je niet op hetzelfde netwerk zit. Je hoeft dus alleen connectie te maken met de printer en dat kun je overal vandaan doen. Ben je onderweg naar huis en wil je graag iets printen zodat je het thuis kunt lezen? Dan stuur je onderweg naar huis (en niet tijdens het autorijden natuurlijk) de printopdracht en eenmaal thuis ligt je print klaar. Een ander voordeel van deze manier van printen is het feit dat je niet via een gedeeld netwerk print, zo zijn je afdrukken altijd veilig en alleen via jouw devices te zien.

Direct printen

Direct printen doe je via Airprint en is voor Apple gebruikers de meest eenvoudige manier om te printen. Je hoeft verder geen apps of drivers te installeren en kunt direct printen met je Iphone, Mac of Ipad. Let wel op: lang niet alle printers ondersteunen airprint.

Waar je verder nog op moet letten

Los van de type connectie zijn er een aantal andere zaken waar je op kunt letten als je een wireless printer gaat kopen. Natuurlijk wil je kwalitatief goede en niet te trage printer. Daarnaast is het handig om te checken of er ook betaalbare huismerk cartridges beschikbaar zijn. Als je toch voor een wireless printer gaat is het ook handig er één te kiezen die verschillende apparaten ondersteund. Naast deze zaken hebben de verschillende wireless printers ook uiteenlopende manieren om te printen. Zo hebben sommige printers een e-mailadres, als je hier naartoe mailt gaat de printer printen. Anderen hebben bijvoorbeeld Cloudservices, hierdoor kan je wireless printen vanuit de cloud, bijvoorbeeld via Google Cloud.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*