Zelf posters maken en printen

Door , dinsdag 20 september 2022 om 13:25 - Algemeen

posters maken

Wil je graag zelf posters maken en printen? Dat kan! Hoewel het maken van een poster erg leuk kan zijn is het soms veel gedoe. Vooral het juiste formaat kiezen en vervolgens knippen in printbare onderdelen is een lastig karwei. Alleen als je dit proces goed uitdenkt zal de poster mooi worden en goed overlopen. In dit artikel vertellen we je precies hoe je eenvoudig zelf posters kunt maken. Want, posters maken is echt niet alleen een klus voor professionals.

Posters maken? Maak gebruik software!

Er zijn diverse programma’s, zowel gratis als betaald, waarmee je prachtige posters kunt ontwikkelen. Deze programma’s automatiseren het gehele printproces voor je. Easy Poster Printer is een goed voorbeeld van software die het gemakkelijk maakt om posters te printen en is bovendien gratis. In dit soort software programma’s kun je eenvoudig een afbeelding uploaden en printen. Hiervoor zijn vier stappen noodzakelijk.

De afbeelding uploaden

Een afbeelding uploaden in postersoftware is relatief eenvoudig, maar niet altijd exact hetzelfde. In principe zoek je via het programma jouw posterbestand op de computer. Wanneer deze ingeladen is zal hij direct verdeelt worden in A4 formaat vlakken. Het is hierdoor meteen duidelijk hoeveel pagina’s de poster in beslag zal nemen.

De afbeelding editten

Deze stap is niet altijd noodzakelijk. Je zult dit voornamelijk moeten doen om de kwaliteit van je poster te verbeteren. Bij posters maken is de kwaliteit natuurlijk ontzettend belangrijk. In de programma’s kun je de poster uitrekken, knippen en de afmetingen aanpassen. Het is meestal ook mogelijk om de achtergrondkleur aan te passen, de afbeelding te roteren en de schaal aan te passen zodat de poster precies goed uitkomt op A4’tjes.

Poster nakijken

Een belangrijke stap die vaak vergeten wordt is het nakijken van de poster. Als je nog eens goed naar de details en eventuele spelling kijkt zul je hoogstwaarschijnlijk nog een aantal zaken vinden die aangepast dienen te worden. Hier kun je overigens ook nogmaals checken of verdeling over A4 papier naar tevredenheid gebeurt. Als je tevreden bent kan de poster geprint worden.

Printen

Het printen gebeurt nu geheel automatisch. De poster wordt opgedeeld in printbare vlakken. Nu is het alleen nog een kwestie van het juiste papiertje op de juiste plek leggen en je hebt een poster.

Heb je een printer die ook andere formaten dan A4 kan printen? Geen probleem, ga naar papierinstellingen en voer het juiste papierformaat in. Let wel op, als je een specifiek hoogglans effect wilt is het belangrijk om het juiste papier en bijpassende inktcartridges te gebruiken.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*

1 reactie

  1. Julian zondervan schreef:

    waar moet ik de poster maken????