Automatisch schakelen tussen printers op basis van je locatie

Door , woensdag 10 februari 2016 om 12:32 - Algemeen

Het beheren van printers kan soms lastig zijn, vooral als je je laptop tussen huis en werk verplaatst en verschillende printers op elk netwerk hebt. Gelukkig heeft Windows een ingebouwde tool voor je waarmee je automatisch kunt schakelen tussen printers op basis van het WIFI-netwerk waarmee je verbonden bent.

Schakelen tussen printers is eenvoudig

Als je bijvoorbeeld een HP printer thuis hebt en een Canon op het werk, dan stuurt Windows automatisch afdruktaken naar de Canon als je laptop op het werk netwerk is aangesloten. De schoonheid van deze functie is dat je het maar een keer in hoeft te stellen en er daarna nooit meer over na hoeft te denken.

Deze tips zou moeten werken voor alle gebruikers van Windows vanaf 8.1, maar Windows 7 gebruikers hebben deze optie ook beschikbaar wanneer ze gebruiken maken van de Professional, Ultimate of Enterprise.

Windows schakelt printers op basis van locatie

Open het configuratiescherm en ga dan naar apparaten en printers. Vervolgens scroll je naar beneden naar het gedeelte printers. Daar vind je een lijst van alle printers die je PC kent. Ten minste een van hen zal een groen vinkje ernaast hebben, dat is je standaard printer.

Klik op elke printer die je wilt instellen als standaard op een bepaalde locatie. Klik op beheren aan de bovenkant van het configuratiescherm.

In het nieuwe venster dat opent zorg je ervoor dat de verander mijn default printers wanneer ik van netwerk wissel geselecteerd is.

Daaronder zie je twee drop down menu’s en een lijst van printers die al als je standaardinstellingen zijn geselecteerd. Om een nieuwe standaard printer toe te voegen selecteer je een WIFI-netwerk in het eerste drop down menu en een printer uit de tweede. Klik vervolgens op toevoegen en je bent klaar.

Je kunt printers op meer dan alleen twee locaties gebruiken. Voeg deze ook toe en je hoeft nooit meer na te denken over welke printer je de afdruktaak geeft.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*