Het belang van custom adreslabels

Door , vrijdag 14 oktober 2016 om 13:12 - Algemeen

adreslabels maken

Adreslabels, bijna ieder bedrijf heeft ze wel, maar ze zien er praktisch altijd hetzelfde uit. Niet spannend, gewoon een adres en wat contactgegevens. Heb jij een hip bedrijf of product? Dan is het aan te raden een custom adreslabel te maken om de beleving van klanten bij het product nog verder uit te bouwen. De adreslabels zijn namelijk één van de eerste dingen die de klant te zien krijgt.

Ondergeschoven kindje

Adreslabels zijn echt het ondergeschoven kindje binnen bedrijfscommunicatie. Voor de creatie van een huisstijl, website en eenduidige look & feel wordt over het algemeen een marketingbureau en/of designer ingeschakeld. Het briefpapier, de envelop, e-mailhandtekening, het logo, verpakkingen en allerlei andere zaken worden tot in de puntjes uitgedacht. Alles moet eenduidig zijn en perfect op elkaar afgestemd worden. Alles moet de beleving van de klant en de verbondenheid met het product vergroten. Voor adreslabels is dit echter niet het geval.

Uitstraling van je bedrijf

Vanuit het hierboven beschreven perspectief is het bijna ondenkbaar om met standaard Arial of Times new roman getypte basic adreslabels aan te komen. Een adreslabel is net zo goed onderdeel van de bedrijfscommunicatie en bovendien één van de dingen waar gegarandeerd naar gekeken wordt. Ten eerste natuurlijk door de bezorger die het juiste adres van de ontvanger nodig heeft en ten tweede door de ontvanger. Want zeg nu zelf, het eerste wat je doet als je een pakketje ontvangt is checken of het daadwerkelijk aan jou gericht is. Dan kijk je op de adreslabel.

Eerste indruk na verzending

Als je het zo bekijkt is de adreslabel het eerste wat de klant ziet na de bezorging van je producten. Niets is zo belangrijk dan de eerste indruk. Naast de adreslabel speelt de verpakking hier ook een grote rol, iets waar vaak juist wel veel tijd aan besteed wordt. Wacht daarom niet te lang en maak ook een eigen custom label.

Het maken van adreslabels

Er zijn producten en programma’s in overvloed om zelf unieke labels te maken die passen bij het imago en de uitstraling van je bedrijf. Lees hier alvast onze blog over het zelf printen van labels.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*