Leer labels, enveloppen en meer printen

Door , maandag 9 januari 2023 om 12:21 - Tutorials

Trek jij de haren uit je hoofd wanneer je probeert om labels, enveloppen of iets anders dat ingewikkelder is dan een standaard A4’tje af te drukken? Geen zorgen, je bent niet de enige. Voor veel mensen is het moeilijk om speciale items te printen. Dat is omdat het zo gemakkelijk is om een fout te maken. Leg een envelop verkeerdom in de printer en ze zullen er ondersteboven of zijwaarts bedrukt uitkomen. Het is niet eenvoudig!

labels van FLWR

Online labels bestellen

Labels worden veel online besteld door bedrijven die deze gebruiken voor verzending, digitale postzegels en het bedrukken van zijkanten van mappen. Ook zijn er veel hobbyisten te vinden met een labelprinter thuis. Tijd voor wat broodnodige tips over hoe je in een keer correct labels print, zodat jij als bedrijf of ‘thuis printer’ geen etiketten meer hoeft te verspillen.

Ken je label afmeting

Gebruik voor het printen van je enveloppen en etiketten software met functies die het gemakkelijker maken.  Veel tekstverwerking – en designprogramma’s bevatten sjablonen voor het afdrukken van enveloppen en labels in een scala aan afmetingen.

Sommige programma’s helpen je om een individueel etiket af te drukken, terwijl andere je helpen massa mailings met functies zoals standaard retouradres en aangepaste verzendkosten te printen. Je bent vaak in staat om verschillende lettertypes en maten te selecteren, afbeeldingen toe te voegen of het aanpassen van de lay-out. Zorg ervoor dat je weet wat de grootte van de envelop of de label is waarop je wilt gaan afdrukken. Voor alle programma’s heb je deze informatie nodig.

Er bestaan ook programma’s die de optie hebben voor het invoeren van het label productnummer in plaats van de labelgrootte.

Etiketten correct in de printer leggen

Nadat je een envelop of label sjabloon met tekst gevuld hebt, is het tijd om erachter te komen in welke richting je de lege enveloppen of etiketvellen in de printer moet leggen. Moeten de labels naar boven of beneden wijzen en in welke richting moet je ze draaien?

Gelukkig zijn hiervoor weer programma’s die je helpen dit uit te zoeken, waaronder Microsoft Word en Microsoft Office Publisher. Sommige labelmakers en labelprinters hebben ook hun eigen software voor het printen van etiketten. Hierin zou moeten staan in welke positie je de envelop of de labelrol moet leggen. Kom je er niet uit? Dan zit er niets anders op om een proefprint op gewoon papier te doen.

Correcte labels, lettertapes en stickervellen bestellen

Koop labels die overeenkomen met het type printer dat je hebt. Veel print webwinkels bieden alle soorten en maten labels, lettertapes, stickervellen, enveloppen et cetera aan. Zorg dat je de juiste afmetingen weet voordat je online labels besteld. Met een beetje geluk wordt jouw formaat ook in huismerk aangeboden zodat je veel kosten kunt besparen. Huismerk labels zijn goedkoper en geven dezelfde hoge kwaliteit.

Extra printtips voor labels

  • Stapel je enveloppen losjes als je er veel tegelijkertijd gaat afdrukken. Als ze te strak worden gestapeld dan kan je printer vastlopen.
  • Oefen het afdrukken van labels op een gewoon vel papier voordat je afdrukt op de echte labels. Dit kan je veel tijd, geld en frustratie besparen. Nadat je een testafdruk hebt gemaakt, plaats deze dan op een leeg stickervel en houd ze tegen een helder licht om te zien of de tekst goed in de etiketten past.
  • Gebruik een strak en groot lettertype op adreslabels, zodat het postkantoor geen moeite zal hebben met het lezen ervan.

Lees ook: Goedkope labels nu verkrijgbaar bij Inktweb.nl

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*