Bespaar geld op inktcartridges

Door , donderdag 8 oktober 2015 om 18:12 - Algemeen

Verlaag je printkosten met deze strategieën!

Je hebt waarschijnlijk wel eens van de vergelijking gehoord dat Inkjet inkt vaak meer kost per gram dan Dom Perignon champagne, kaviaar en Chanel No. 5 (Je moet van je romantische avondje afzien om alleen maar je printer te kunnen voeden!). Hoe zit dat?

Bespaar geld op inktcartridges

Net zoals Gilette het scheermes vaak weggeeft om de mesjes te verkopen, verkopen printer fabrikanten de hardware voor redelijke prijzen en hameren er daarna op dat hun premie geprijsde inkt en papier hetgeen is wat je nodig hebt voor de hoogste afdrukkwaliteit. Dit verklaart waarom hoogwaardige printerinkt de heilige graal van de informatica is.

Maar dit is niet het hele verhaal. Inkjet makers benadrukken dat je niet betaald voor de karige millimeter werkelijke inkt, maar voor de ongelooflijke technologie en miniaturisatie achter de printer: zoals de inktpatronen en de printkoppen. En hier hebben ze ook wel een beetje gelijk in, inktcartridges zijn zeker niet eenvoudige doosjes met inkt.

Maar dat is slechts een kleine technische troost wanneer je je creditcardgegevens invoert bij het online bestellen van je cartridges. Kan het kopen van inktcartridges niet goedkoper vraag je je af? Wij zochten het voor je uit! Bespaar geld op inktcartridges met de volgende manieren.

Denk compatibel en huismerk cartridges

Het is de grootste cartridge verleiding van allemaal: je inktcartridges bijvullen. Je bespaart enorm veel kosten! Toch is niet iedereen enthousiast over deze kostenbesparende methode. Een nagevulde cartridge werkt niet altijd goed, kan minder goede inkt bevatten en een oude beschadigde cartridge kan lekken met alle gevolgen van dien.

Maar gelukkig bestaat er nog een andere methode om geld op je inktcartridges te besparen. Tegenwoordig worden er kwaliteit huismerk cartridges aangeboden die een stuk goedkoper zijn. Ook wel compatibel cartridges genoemd en deze komen vrijwel op alle fronten overeen met originele cartridges. Let hierbij dan wel op de fabrikant: een huismerk cartridge van bijvoorbeeld een groot warenhuis kan van mindere kwaliteit zijn. Je zit altijd goed door bij specialisten (zoals printshops) je huismerk inktcartridge te kopen.

Verdien aan je lege cartridges

Bespaar op je inktcartridges door wat geld (of een klopje op je schouder door een goede daad) terug te verdienen. Wie zijn lege cartridges in de prullenbak gooit schaadt niet alleen het milieu maar gooit ook cash weg. Er zijn een aantal manieren om lege inkthouders te recyclen, afhankelijk van je prioriteiten. Onderstaande blogs vertellen je er meer over.

Lees ook: Lege cartridges inleveren, wat krijg je ervoor?

Lees ook: Goede doelen welke lege cartridges inzamelen

Gebruik ‘Draft Mode’

Door je printer kwaliteit instellingen aan te passen kun je veel inkt besparen. Dit is al de tweede natuur van sommige mensen, maar voor veel die wat minder technisch aangelegd zijn kan dit een nieuwtje zijn. Of je hebt misschien nog nooit de tijd gehad om je printerinstellingen te onderzoeken. Zowat elke hedendaagse printer heeft een draft mode en het activeren er van zal de levensduur van je inktcartridges verlengen. Met als extra bonus dat je documenten en afbeeldingen sneller worden afgedrukt.

Het inschakelen van de draft mode is eenvoudig. Wanneer je klaar bent om af te drukken ga je naar bestand > afdrukken. Wanneer het dialoogvenster voor printen verschijnt klik je op eigenschappen. Hier vind je dan een menu met iets zoals ‘afdrukkwaliteit’. Kies hier dan de tegenovergestelde optie van de hoogste kwaliteit, deze optie kan bijvoorbeeld draft mode of ‘snel printen’ heten.

Bespaar geld op inktcartridges

Heb jij nog handige tips om geld te besparen op je cartridges? Laat het ons hieronder in de comments weten!

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*