Brother heeft certificering voor recycling van toners behaald

Door , woensdag 20 september 2023 om 16:58 - Algemeen

Brother is de eerste printer producent die de Blue Angel DE-UZ 177 certificering heeft behaald voor het recyclen van hun tonercartridges. Dat houdt in dat ze hun oude toners niet door de gebruiker laten weggooien, maar dat ze oude gebruikte toners inzamelen om te hergebruiken, en dat is stukken beter voor het milieu, omdat als Brother kan recyclen komen er minder grondstoffen vrij en dus ook minder CO₂. In dit blog lees je over de certificering die Brother heeft gekregen voor het hergebruiken van cartridges. 

recycling van toners.

Zero waste policy

Brother fabriceert printers en verbruiksartikelen voor printers, zoals cartridges, toners en printer onderdelen. De fabrikant heeft de certificering ontvangen, omdat ze hebben laten zien dat ze hun oude lege toners hergebruiken. 75% van de toner kan worden hergebruikt in een nieuwe toner en de rest wordt op een verantwoordelijke manier gerecycled onder zero waste policy Dit is goed voor het milieu aangezien de toners meer dan 1 keer gebruikt kunnen worden. Door tonerpoeder opnieuw te vullen en duurzamere materialen te gebruiken bij de productie, kun je toners tot wel 3 keer hergebruiken. 

Craig McCubbin, de directeur van Brother in het Verenigd Koninkrijk, zegt dat ze al sinds 2021 bezig zijn om duurzame ontwikkelingen door te voeren binnen het bedrijf, wat heeft geleid tot het behalen van dit certificaat. Het certificaat is vergeven ter erkenning van de inzet op het verduurzamen van het gebruik van Brother toners. Voor klanten van Brother is dit ook goed nieuws, want ze kunnen op een milieuvriendelijke manier printen. We vragen ons echter nog wel af, of er ook een besparing op de kosten van printer supplies zal plaatsvinden, zoals dat nu ook het geval is op remanufactured toners.

Brother zet zich al 18 jaar in voor het inzamelen en het recyclen van hun gebruikte tonercartridges. Op dit moment is er geen enkele andere printer fabrikant die dit doet op het niveau dat zij doen. Canon zorgt voor recycling en hergebruik voor alle toners en cartridges die hun worden geretourneerd. Bij Epson en HP worden de inktcartridges en printkoppen 100% gerecycled. Bij Inktweb.nl hebben wij een verzamelpunt voor cartridges en toners. Wij sturen het op naar Eeko, zij recyclen het en de winst gaat naar een goed doel. 

Het Blue Angel certificaat

De Blue Angel DE-UZ 177 certificering houdt zich aan hoge standaarden, waardoor je als particulier verzekerd bent van een product dat duurzaam is gefabriceerd. Brother heeft aangetoond dat ze aan al deze regels voldoen. Ze hebben hun productieprocessen onder de loep genomen en gekeken hoeveel schadelijke stoffen er vrijkomen bij het fabriceren van de toner, bij het afdrukken, en nog veel meer. De Brother TN-3512 RE toner voldoet aan al deze strenge eisen. De gecertificeerde TN-3512 toners zijn op dit moment alleen beschikbaar voor B2B in Europa, echter is dit een belangrijke gebeurtenis voor zowel de printer wereld, als het milieu.

Brother zelf is ook trots dat ze dit certificaat hebben ontvangen. Ze hebben al bijna 40 miljoen oude toners hergebruikt en willen nog meer toners recyclen. Verder zijn ze van plan om samen met klanten en partners nieuwe manieren te bedenken om printerverbruiksartikelen op een duurzame manier te produceren en te recyclen.

Huismerken deden het eerder

Wist je dat huismerken, zoals het huismerk van Inktweb.nl al jaren aan recycling doen? We noemen dit proces ook wel “remanufacturing”. Hiermee wordt aangegeven dat een cartridge of toner  opnieuw gevuld en gereset is. De werking en compatibiliteit van het product blijft hetzelfde, echter wordt de schulp van de inktcartridge of toner hergebruikt. Dat doen wij bij Inktweb.nl ook met ons huismerk FLWR. 

Conclusie

Brother is goed bezig met duurzame ontwikkelingen die leiden tot het hergebruiken van materialen. Hierdoor dragen hun klanten automatisch bij aan een duurzamere productie van toners.  We hopen dat Brother haar milieu-initiatieven voortzet, en andere printermerken ook volgen.

Nu al beginnen met het gebruiken van gerecyclede cartridges? Kies voor FLWR! Ons huismerk is voordeliger dan originele merken, en in het geval van “remanufactured” producten, ook nog gerecycled en hervuld! Goed voor het milieu, en je portemonnee dus!

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*