Brother toner installeren? Dat doe je zo!

Door , maandag 19 september 2022 om 9:49 - Algemeen | Doe-het-zelf | Tutorials

Als je dit leest vraag je je waarschijnlijk af “hoe installeer ik een Brother toner”. Het installeren van een toner is een simpel proces maar je moet wel weten hoe dat moet. Daarom zullen wij jullie uitleggen hoe dat moet bij je printer, zodat je het de volgende keer helemaal zelf kan doen.

Maar voordat we beginnen leggen we eerst even uit hoe een toner werkt, zodat je weet waarmee je aan de slag gaat! Een tonercartridge ook wel lasertoner genoemd is een onderdeel van laserprinter. Toners gebruiken tonerpoeder en die heb je dan ook in verschillende kleuren. Het tonerpoeder wordt via de geladen drumeenheid op papier gezet en tijdens het printproces wordt het op het papier gesmolten. Het geeft geen vlekken zoals inktcartridges, maar het kan rommelig worden als het verkeerd wordt gedaan.

Brother toner installeren

Hier moet je op letten voor het installeren!

  1. Je moet de rol in de toner niet aanraken (zorgt voor vingerafdrukken en foute prints)
  2. Hou de toner goed vast, want als hij valt kan je poederinkt op je kleding krijgen
  3. Bij tekenen van gebruik of beschadiging contact opnemen met de leveranciers

Hoe installeer je jouw Brother toner?

Het installeren van je Brother toner is niet moeilijk maar je moet wel voorzichtig zijn. Dat komt, omdat toners snel kapot kunnen gaan en ze erg veel geld kosten. Maar als je oplet bij de stappen voor het installeren al het geen probleem zijn.

  1. Zet je printer aan
  2. Open de voorkant van de printer
  3. Dan zal je de drumeenheid zien met daarin een oude toner
  4. De drumeenheid kan je eruit halen en dan pak je de oude toner uit de drumeenheid
  5. Nadat je de oude toner eruit hebt gehaald installeer je de nieuwe toner
  6. Als je de nieuwe toner erin hebt gedaan installeer je de drumeenheid terug waar hij zat in de printer
  7. Na het uitvoeren van deze stappen heb je de toner vervangen en kan je weer printen

Wat moet je nog meer weten

Het kan natuurlijk dat jij een Brother printer hebt maar dat je de toner niet an vervangen zoals in de beschrijving. Het kan namelijk dat je meerder toners hebt en er dus een lade in je printer zit. Deze lade kan je uitschuiven en daar zullen de verschillende toners dan in zitten. Ook hebben wij nog een video van Brother om een beeld te geven van hoe je een toner moet vervangen.

Conclusie

Als je goed gelezen hebt zie je dus dat het vervangen van je toner best simpel is en niet heel tijd kost. Je bent er met 10 minuten vanaf en je kan weer verder met printen. Je kan eventueel ook een nieuwe toner kopen bij Inktweb.nl als de toner die je op het moment gebruikt kapot of leeg is! Zo heb je altijd een werkend product met goeie kwaliteit en de beste prijs. Onze tip is dan ook om van het huismerk FLWR te kopen.

About Joël van der Hurk

Ik ben Joël van der Hurk en op het moment ben ik een stagiair bij Inktweb.nl en ga naar naar school op het Horizon College in Alkmaar.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*