Tutorial: cartridge wil niet vastklikken in je printer!

Door , dinsdag 15 maart 2016 om 12:33 - Doe-het-zelf | Tutorials

In sommige gevallen kan het bij een huismerk cartridge voorkomen dat een cartridge niet goed blijft zitten. Het klemmetje wat de cartridge vergrendelt, borgt, grijpt zich dan niet vast. Daardoor veert de cartridge weer iets omhoog waardoor de chip op de cartridge geen contact meer maakt met de printer.

Dit probleem is gelukkig erg gemakkelijk op te lossen. Hieronder een uitleg waarbij een Canon printer met huismerk cartridges gebruikt wordt – deze oplossing is toepasbaar voor iedere cartridge welke zich door een dergelijke klem borgt, van HP tot Canon tot Epson cartridges.

geel niet gelijk met andere cartridges
Gele cartridge niet goed geplaatst

Fout voorbeeld:

In dit voorbeeld is de gele cartridge niet goed geplaatst – de cartridge steekt iets boven de andere cartridges uit. Daardoor wordt dus geen contact gemaakt en licht het lampje ook niet op. De printer zal in een dergelijk geval dus ook weigeren te printen. Als de cartridge na goed aandrukken nog steeds blijft opveren, voer dan de volgende stappen uit.

geel met klem
Gele cartridge, klem links

Hoe kun je dit oplossen?

Verwijder de cartridge uit de printer. Het klemmetje dat u op de afbeelding aan de linkerkant van de cartridge ziet zorgt voor de borging. Deze moet normaal gesproken ook ingedrukt worden wanneer u de cartridge verwijdert.

cartridge en duim
Houd de cartridge vast en positioneer uw duim

Houd de cartridge met één hand stevig vast. Breng de duim van uw andere hand in positie zoals op de afbeelding.

klem duim cartridge
Duw het klemmetje van de cartridge af

Duw uw duim tussen de cartridge zelf en het klemmetje. Deze zal daardoor uiteen buigen, en verder van de cartridge zelf af komen te staan. Herhaal dit enkele keren zodat de klem goed omwijd gebogen wordt.

Het kan handig zijn de cartridge neer te zetten op een plat oppervlak om goed druk uit te kunnen oefenen. Leg wel een stuk keukenpapier (desnoods enkele keren dubbelgevouwen) of iets anders neer om te voorkomen dat er inkt op het oppervlak terecht komt.

cartridge gelijk met rest
Cartridge is nu goed geplaatst

Wanneer u de cartridge opnieuw plaatst zou deze vast moeten klikken en goed moeten blijven zitten. Op de afbeelding ziet u dat de cartridge nu gelijk staat met de andere cartridges en dat het lampje is gaan branden. Het probleem is hiermee dus opgelost!

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*