De verschillen tussen huismerk en originele cartridges

Door , vrijdag 4 december 2020 om 18:00 - Algemeen

We krijgen vaak vragen over de verschillen tussen huismerk cartridges en de originele tegenhangers. Niet zo gek natuurlijk. Hoe kan het dat de cartridges zo goedkoop zijn? En is het wel verstandig om nagemaakte cartridges en toners in jouw printer te gebruiken? In dit artikel beantwoorden wij de meest voorkomende vragen zodat jij de juiste keuze kan maken!

Huismerk vs Origineel decoratief

1) Wat zijn de verschillen tussen huismerk cartridges en originele cartridges?

Het overduidelijke antwoord is natuurlijk dat de originele cartridges van de printerfabrikanten zelf komen (HP, Canon, Epson, Brother, et cetera), en huismerk hier een soort namaakversie van is. We noemen ze daarom ook wel “compatible” (compatibel, betekent dat die cartridge in jouw printer werkt). Dat de cartridges nagemaakt zijn, hoeft nog niet te zeggen dat ze hierdoor kwalitatief minder goed zijn! De huismerk cartridges verkrijgbaar op Inktweb.nl zijn bijvoorbeeld van de best mogelijke kwaliteit. Wij worden dagelijks benadert door fabrikanten die ons inferieure cartridges proberen aan te smeren. Deze wijzen we altijd af, omdat wij de beste kwaliteit willen bieden. Daarnaast bieden wij altijd 2 jaar garantie op onze huismerk producten, zodat jij altijd verzekerd bent van goede service en werkende cartridges!

Naast compatible cartridges bieden partijen zoals Inktweb.nl ook huismerk “remanufactured” (her-gefabriceerde) cartridges aan. Dit zijn originele cartridges die opnieuw zijn gevuld met inkt. Meestal wordt dit gedaan bij inktpatronen van printermodellen waarvan de firmware zodanig beveiligd is dat de printer alleen originele chips leest en accepteert. Een nadeel aan deze cartridges is dat ze meestal iets prijziger zijn dan een compatible huismerk inktpatroon, echter is het voordeel dat de cartridges worden gerecycled!

2) Kan mijn printer beschadigd of defect raken door het gebruik van huismerk cartridges?

Printer fabrikanten maken je vaak bang met meldingen dat niet-originele cartridges je printer kunnen beschadigen of je garantie kunnen laten vervallen. Deze twee kreten zijn deels waar. Niet-originele cartridges kunnen inderdaad je printer beschadigen, echter alleen als deze van slechte kwaliteit zijn. Daarom is het altijd belangrijk dat je cartridges koopt van een betrouwbare winkel. Inktweb.nl is daar een goed voorbeeld van! Met meer dan 10.000 reviews en gemiddeld beoordeeld met een 8,8 van de 10 ben je ervan verzekerd dat je cartridges het perfect doen en nooit je printer zullen beschadigen.

Wat betreft de garantie: Deze vervalt niet door het gebruik van huismerk (compatible & remanufactured) cartridges en toners. Je garantie kan vervallen door het gevolg van een defect van een niet-origineel product. Dit is een belangrijk verschil! Dit heeft te maken met de nature van het defect. Als jij met huismerk cartridges print, en de papiertoevoer van je printer gaat stuk, mag de fabrikant dit niet weigeren. Dit defect is dan niet veroorzaakt door een product van een derde partij. Maar als een huismerk cartridge of toner gaat lekken waardoor de hele printer kapotgaat, is het niet de schuld van de fabrikant omdat zij de cartridge niet hebben geleverd. Ze mogen je garantie daarom dus weigeren.

Voor meer informatie over de garantie van jouw printer en het gebruik van huismerk cartridges, kan je het onderstaande artikel lezen.

3) Hoe kan het dat huismerk cartridges goedkoper zijn dan hun originele tegenhanger?

Bij het uitzoeken van de verschillen tussen originele cartridges en die van het huismerk valt eigenlijk gelijk het prijsverschil op. Dit heeft alles te maken met het verdienmodel van de printerfabrikanten. Het is je misschien wel eens opgevallen dat printers helemaal niet zo duur zijn in aanschaf. Op sommige printermodellen maakt de fabrikant zelfs verlies! Dit verlies compenseert de fabrikant in de verkoop van cartridges, aangezien deze benodigd zijn om te printen. Bij huismerk inkt is dit niet het geval, en ligt de winstmarge daarom ook niet zo hoog. Cartridges zijn echt niet zó duur om te maken! Met onze huismerk inkt willen wij voor een wereld zorgen waar iedereen voor een betaalbare prijs kan printen. De reductie in prijs van huismerk tegenover het origineel kan oplopen tot wel 80%!

4) Is huismerk inkt kwalitatief net zo goed als het origineel?

Mensen denken vaak dat de printkwaliteit van huismerk cartridges en toners inferieur is in vergelijking tot hun originele tegenhanger. De Consumentenbond heeft een onderzoek gedaan tussen huismerk cartridges van vele aanbieders van huismerk inkten, waaronder wij!

Uit de meeste testen die zij uitvoerden was het oordeel dat de cartridges niet dezelfde printkwaliteit baarden, echter was dit minimaal en meestal alleen zichtbaar bij het printen van foto’s. En voor de aanzienlijke reductie in prijs is dit eigenlijk niet eens zo’n grote trade-off. Uit deze test kwam ook het resultaat dat wij de beste Brother cartridges verkopen! Deze test is in 2016 uitgevoerd, en sindsdien hebben wij onze huismerk producten alleen maar verbeterd door de gouden feedback van onze klanten. Probeer ons huismerk en sta versteld van de kwaliteit voor een fractie van de kosten!

Bekijk hier het onderzoek van de Consumentenbond.

5) Bevatten huismerk cartridges minder inkt dan originele cartridges?

Nee! In de meeste gevallen is zelfs het tegendeel waar! Huismerk cartridges zijn vaak beter gevuld met inkt vergeleken met het origineel. Dit komt door een geoptimaliseerd productieproces. Sommige fabrikanten kiezen er voor om expres minder inkt in een cartridge te doen dan eigenlijk mogelijk is binnen het formaat van het inktpatroon, waardoor de inkt sneller opraakt en je weer nieuwe moet kopen.

De grotere vulling van huismerk-patronen zorgt eveneens voor nóg meer geldbesparing op je inktcartridges! Doordat de cartridges meer inkt bevatten kan je dus ook meer pagina’s printen voordat de cartridge leeg is. Hiermee kunnen we ook zeggen dat je eigenlijk nog meer bespaard dan de eerdergenoemde 80%!

Tot slot

Er komt veel kijken bij het kiezen tussen huismerk en originele cartridges, echter is het altijd voordeliger om huismerk te gebruiken. Over de jaren heen zijn de productieprocessen erg geoptimaliseerd en de meeste kwalen en fabels over huismerk cartridges zijn gladgestreken en ontkracht. Op Inktweb.nl bieden wij onze eigen lijn huismerk cartridges aan, genaamd FLWR. De hoge kwaliteitseisen, betere vulling en de lage prijs tegenover het origineel zijn belangrijke factoren die wij uiteraard garanderen. Alle huismerk inkt op Inktweb.nl is verzekerd met onze 2 jaar garantie, zodat jij altijd werkende cartridges hebt!

Bespaar bakken met geld wanneer u overstapt op ons FLWR-huismerk! Bekijk de onderstaande vergelijking en sta versteld van de kwaliteit voor een fractie van de prijs!

FLWR geld besparen inkt

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*

5 reacties

 1. C. Rijbeek schreef:

  Dames/Heren
  Ik gebruik al jaren het huismerk inktcartridges zonder problemen.
  Afgelopen week heb ik weer zowel de zwarte als de kleuren inktcartridges in de printer geplaatst.
  Tot mijn verbazing melden de printer dat er de orginele inktcartridges waren geplaatst.
  Overigens geen problemen.

 2. Dany Renier schreef:

  JA, mijn eerste ervaring (vorige week) met INKTWEB.nl is heel positief. Laten we hopen op een lange en goede service in de toekomst.

  Thanks !!

  Dany.

 3. Walter Melis schreef:

  Geachte,
  zeer duidelijke uiteenzetting wat voor vele gebruikers een goede en in begrijpelijke taal duidelijk maakt waar het om gaat , namelijk het verschil tussen de twee, huismerk of originele.
  Ik had ook altijd mijn twijfels hierover maar door deze verhelderde uiteenzetting ben ik nu iets meer gerust gesteld da er echt geen probleem is en dat het alleen te maken heeft met winstmarges.
  Bedankt voor deze.
  Groetjes
  Walter

  • Youp schreef:

   Bedankt voor uw reactie! Fijn om te horen dat het verschil tussen origineel en huismerk nu duidelijk is! Als u ooit op zoek bent naar betrouwbare huismerk inkt, bent u bij Inktweb.nl op het juiste adres!