Duurzaam printen en groen besparen (tips)

Door , maandag 9 januari 2023 om 13:15 - Algemeen

Hier is een handige waarheid die zowat elk persoon en bedrijf achter zich kan krijgen: het redden van het milieu kan je geld besparen. Het verminderen van afval vermindert ook de operationele kosten, in het bijzonder als het gaat om printen. Een taak die papier, plastic en budget in een alarmerend tempo kunnen consumeren.

Gelukkig hebben veel printerfabrikanten hier oplossing voor aangedragen; de impact op het milieu minimaliseren zonder verlies van kwaliteit. Laten we bijvoorbeeld fabrikant Lexmark eens als voorbeeld nemen. Het bedrijf ontwikkeld printers die het gemakkelijker maken om geld te besparen en groen te blijven. Maar ongeacht welk merk printer je kiest, neem deze volgende tips in overweging voor duurzaam printen en groen besparen.

Duurzaam printen en besparen op papier

Afgezien van helemaal niet printen is dubbelzijdig afdrukken de gemakkelijkste manier om papier te besparen. Het werkt helemaal goed bij draft documenten, handleidingen en interne documenten. Kijk naar de mogelijkheden voor dubbelzijdig of duplex afdrukken wanneer je een nieuwe printer koopt.

De functie waarmee je meerdere pagina’s op één vel papier kan printen is ook een goede papier spaarder. Geweldig voor bijvoorbeeld een lay-out vanuit PowerPoint.

duurzaam printen voor de natuur

De individuele printer

Wie gaat winkelen voor een nieuwe printer kan misschien het beste een alles in één apparaat overwegen.  Een apparaat dat kan printen, scannen en kopiëren verbruikt minder energie dan 3 losse apparaten. Profiteer ook van draadloze mogelijkheden. Een draadloze printer laat meer mensen van minder machines printen binnen een bedrijf.

Hoe langer je een printer houdt, hoe beter het is voor het milieu. De meeste printerfabrikanten bieden een standaard garantie van een jaar, maar sommige tot wel 5 jaar. Probeer daarom een printer aan te schaffen met een langere garantietijd.

Duurzaam printen en inktcartridges

De prijs van inktcartridges is erg belangrijk voor mensen die niet veel printen. Gezien het aantal cartridges dat wordt vervaardigd en vervolgens weggegooid, is het belangrijk om te kijken naar opties die mogelijkheden bieden voor hergebruik. Dit is een goede manier van geld besparen en je vermindert tevens de belasting op afvalplaatsen.

Er zijn bedrijven die recyclingprogramma’s aanbieden. Je stuurt dan gratis je lege cartridges terug, ze worden gerecycled, je koopt ze terug. En voor het terugkopen van deze cartridges krijg je een beloning. Bijvoorbeeld: je koopt 5 gerecyclede inktcartridges terug en krijgt de zesde gratis.

Lees ook: Bespaar geld op inktcartridges

Groene verpakkingen

In zekere zin is de verpakking van een product een van de gemakkelijkste manieren voor bedrijven om een eco-vriendelijk merk te promoten. Bij de verpakking van inktcartridges bijvoorbeeld. Hierbij wordt dan gebruik gemaakt van 100% gerecycled materiaal, minder gecoat papier en plastic wordt zoveel mogelijk vermeden. Probeer altijd voor groene verpakkingen te gaan.

Mailen in plaats van printen

Gewoon e-mailen is nog steeds een goede strategie om groener te zijn. Alleen al als je direct mailt naar mensen dan kun je papier, energie en geld besparen.

Duurzaam printen

Dit zijn nog maar een aantal manieren van duurzaam printen en geld besparen. Heb jij nog goede tips over dit onderwerp? Deel ze met ons in de comments!

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*

1 reactie

  1. Esther Holten schreef:

    Bedankt voor de tips om duurzamer te kunnen printen. Ik zou ook graag willen besparen op papier. Gelukkig heb ik goede cartridges die lang meegaan!